Blogger Yayın Başlık (Title) Biçimi Düzenlemenin SEO İçin Önemi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

4 Şubat 2019 Pazartesi

Blogger Yayın Başlık (Title) Biçimi Düzenlemenin SEO İçin Önemi

Blogger Yayın Başlık (Title) Biçimi Düzenlemenin SEO İçin Önemi - Kurgu Gücü
Blogger Yayın Başlık (Title) Biçimi Düzenlemenin SEO İçin Önemi
Blogger yayın başlık biçimi düzenleme daha doğrusu aramalarda çıkan yazılarda görünen yazıyı düzenleme işlemini nasıl yapabileceğinizden bahsedelim. Çünkü bu olay blogger SEO ayarları içinde oldukça önemli bir durumdur. Google'da yaptığınız aramalarda çıkan yazılar önce site ismi daha sonra da yazı başlığı şeklinde görünüyor. Fakat bu durum oldukça kötü görünmesine ve başlıkta kullandığınız anahtar kelimelerin gözükmemesine neden olabiliyor. Peki blogger title biçimi nasıl düzenlenir diye merak ediyorsanız sizler için en basit şeklini anlatalım.


✔ İlginizi Çekebilir = Blogger Yayın Ayarlarıyla Konuları Artık SEO Uyumlu Yapmak Daha Kolay

Genelde google'da görünen biçim, ayar yapılmadığı taktirde; Site İsmi: Yayın Başlığı şeklinde olmaktadır. Bu başlığınızın kötü görünmesine hemde dediğimiz gibi başlıkta kullanmış olduğunu önemli kelimelerin yok olmasına neden oluyor. Bunun nedeni ise google aramalarda çıkan sonuçlardaki yayınlarda 60-65 karakter sonrasında " ... "işareti koyuyor. Bu da konunuz için olumlu sonuç oluşturmuyor. Misal bu konuyu ele alacak olursak; Kurgu Gücü: Blogger SEO İçin Yayın Başlık (Title) Biçimi Düzenlemenin En Uygun Yolu " şeklinde olursa muhtemelen google " Uygun Yolu " kısmını göstermeyecektir. İşte bu nedenle blogger başlık düzenleme bu durumda oldukça önem arz ediyor.


Gelelim Site İsmi: Yazı Başlığı olan biçimi Yazı Başlığı: Blog İsmi şeklinde düzenlemeye. Zaten blogger kullanan bir çok kişi " HTML'i düzenle " olayını biliyordur. Yine de biz en başında sizlere adım adım anlatarak ilerleyelim.

✔ İlk olarak Blogger'a giriş yapın ve panelinize girin.
✔ Açılan sayfada hangi blogunuzda blogger title düzenleme ayarı yapacaksanız o blogu seçin.
✔ Panelinizin sol tarafında yer alan menüden " Tema " seçeneğine tıklayın.
✔ Sağ tarafta açılan sayfada " HTML'i düzenle " seçeneğine tıklayın.
✔ Karşınıza blogunuzu oluşturan kod alanı ortaya çıkacak.
✔ Oradan bilgisayarınızda CTRL+F tuşlarını basın aşağıda sizlere verdiğimiz kodu aratın.

<title><data:blog.pageTitle/></title>



Kodu aratıp bulduktan sonra o kodları silip yerine aşağıda verdiğimiz kodları yazıyorsunuz.

<b:if cond= 'data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/></title>
</b:if>

✔ İlginizi Çekebilir = Adım Adım Doğal Yollardan Backlink Nasıl Alınır-Backlink Ne İşe Yarar

Evet arkadaşlar bu sayede artık blogger yayın başlık düzenleme işlemini yapmış oluyorsunuz. Artık google aramalarında çıkan sayfalarınızın şekli " Site İsmi: Yazının Başlığı " şeklinde değil de " Yazının Başlığı - Site İsmi şeklinde olacaktır. Blogger SEO ayarları içinde oldukça önemli bir ipucu olduğunu sizlere söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..