Yeni Askerlik Sisteminde Son Dakika: Taslakta Yer Alan Maddeler - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

10 Şubat 2019 Pazar

Yeni Askerlik Sisteminde Son Dakika: Taslakta Yer Alan Maddeler

Yeni Askerlik Sisteminde Son Dakika: Taslakta Yer Alan Maddeler - Kurgu Gücü
Yeni Askerlik Sisteminde Son Dakika: Taslakta Yer Alan Maddeler
Son dakika Bedelli askerlik ve askerlik süreci oldukça tartışılır bir hal aldı. Bunun üzere yeni askerlik sistemi getirilmeye çalışılıyor ve sistemde bazı maddeler ile değişiklikler yapılmaya hazırlanılıyor. Belirtilene göre; Temel askerlik eğitim süresi 1 ay, kısa dönem askerlik süresi 6 ay, uzun dönem askerlik süresi 9 ya da 12 ay olması düşünülürken buna ek olarak üniversite mezunlarına da "Yedek Astsubaylık" hakkı sunulacak.



Kabine toplantısının sunumunu yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dakika yeni askerlik sisteminde durumların netleştiğini belirtti. MBS'nin hazırlamış olduğu yeni askerlik sisteminde yer alan 3 aylık temel askerlik eğitim süresini Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan uzun bulmasından dolayı bu sürenin kısaltılması gerektiğini belirtiyor.

İlginizi Çekebilir = Kalıcı Bedelli Askerlik Ve 2 Aylık Askerlikle Hedef Profesyonel Ordu

Peki MBS'nin hazırlamış olduğu taslakta ne gibi maddeler yer alıyor ? diye merak ediyorsanız sizler içine bazı maddeleri belirtelim.

✔ Askerlik zamanı gelen kişilerin, bir aylık temel eğitimini almasının ardından belirli bir ücret karşılığında askerliğini tamamlamış sayılacaktır.
✔ Bedelli Askerlikte yaş kriterinin olmayacağı... Bu sayede de Bedelli Askerlik kalıcı hale getirilecektir.
✔ Temel askerlik 1 ay, kısa dönem askerlik 6 ay, uzun dönem askerlik 9 ya da 12 ay olacaktır.
✔ Üniversite mezunu olup yedek astsubaylığa uygun olmayanlar, istemeleri doğrultusunda yedek astsubay olarak devam edebileceklerdir.
✔ Yeni askerlik sisteminde yapılması planlanılana göre, askerlik askerlik süresi boyunca eş ve çocuklarının da genel sağlık sigortasına tabi tutulacak olması öngörülmektedir.



✔ Asker alımları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Yıllık 500 bin er ve erbaş olacak şekilde ihtiyacının altına düşürülmeden planlanması yapılacak.
✔ Bedelli askerlik miktarı asgari ücret ile doğru orantılı olması ya da yedek subayların askerlik süresi içinde aldıkları ücrete göre bir rakam ayarlanmaya çalışılıyor.
✔ Meslek lisesi mezunları veya belli meslek grupları için askerliklerini çalışarak bitirme imkanı sağlaması ve askerde mesleğini icra edenlere ücret ödenmesi planlanıyor.
✔ Son olarak üniversite mezunu olupta askerliğini er olarak yapacak olan kişilerin askerlik süresi 6 olması veya yedek subay olan üniversite mezunlarının ise 9 ya da 12 ay olması planlanıyor.

Yeni askerlik sistemi ile hem askeri alanda boşluk olmaması hem de askerlik yapacak olan kişilerin askerliklerini nasıl yapacaklarını seçme hakkında sunulacak.

Son Karar Belli Oldu: Askerlik artık 6 Ay sabit oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..