Facebook Kullanıcı Şifrelerini Nasıl Sakladığını Son Dakika Açıkladı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

22 Mart 2019 Cuma

Facebook Kullanıcı Şifrelerini Nasıl Sakladığını Son Dakika Açıkladı

Facebook Kullanıcı Şifrelerini Nasıl Sakladığını Son Dakika Açıkladı - Kurgu Gücü

Dünya'nın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Facebook, kullanıcılarının şifrelerini düz metin olarak sakladığını resmen duyurdu. Dünya'nın her yerinden milyarlarca üyesi olan sosyal medyanın en popüler platformlarından olan Facebook, iddialara son dakika yanıtını verdi.


İnternet üzerinde belirtilen iddialara göre Facebook, kullanıcılarının şifrelerini düz metin biçiminde saklamaktaymış. Bu iddialar üzerine Facebook üzerinden bu iddialar konusun son dakika açıklaması yapıldı. Facebook yaptığı açıklamada, milyonlarca kullanıcısının şifrelerini düz metin olarak sakladığını belirtmiş ama merak edilecek bir konunun olmadığını güvenlik açısından bir sorun yaşanmayacağını belirtmiş, şifrelerin şirket içi sunucularda tutulduğu ve bu bilgilere dışarıdan erişilme konusunda herhangi bir tehlike söz konusu olmadığını belirtmiştir.


Bunun yanı sıra Facebook'un yaptığı açıklamada ek olarak çalışanların bu bilgilere ulaşımı kullanmalarıyla ilgili de herhangi bir kanıt olmadığı belirtilmektedir.

İlginizi Çekebilir = Facebook, Videolarla Para Kazanma Özelliğinde Güncelleme Yaptı

Bunlara ek olarak da " Krebs on Security " adlı bir blog sayfasında yer alan bilgiye göre; Facebook platformunun 600 milyon civarında  kullanıcısının senelerce düz metin olarak saklandığı bilgisi de yer aldığı söylenmektedir.

Siber güvenlik uzmanı olan Andrei Barysevich'in söylediğine göre ise, güvenlik kurallarına göre şifrelerin düz metin olarak saklamaması gerektiğine dikkat çekmiş ve Facebook gibi büyük bir sosyal medya devinin şifreleri düz metin olarak saklamasının geçerli bir sebebi olmadığını belirtmiştir.


Teknoloji gelişiyor ve güvenlik önemleri de oldukça önem taşıyor. Peki Facebook kullanıcı şifrelerini bu şekilde saklayarak güvenlik tehdidi oluşturuyor mu ? diye de insanlar merak etmiyor değildir. Aslında Facebook gibi bir site elbette bu şeyi yaparken oldukça sıkı önlemler almış olsa gerek ki açıklamalarında da herhangi bir sorun olmaz demeleri kendi güvenlik sistemlerinin oldukça sağlam olduğunun kanıtı da diyebilir miyiz ?

İlginizi Çekebilir = Japonya Uçan Araba Projesinde 20 Şirketle Yol Haritasına Başladı

Tabi her ne kadar Facebook açıklama yapmış olsa da insanların içinde şimdi bir şüphe oluşmadı değil.

Kaynak: bilgiler milliyet.com sitesinden alınmıştır ve doğacak sorunlardan kurgücü.com sitesi sorumlu değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..