Seat el-Born 2019 İlk Elektrikli Otomobil: Tüm Teknik Özellikleri - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

2 Ağustos 2019 Cuma

Seat el-Born 2019 İlk Elektrikli Otomobil: Tüm Teknik Özellikleri

Seat el-Born 2019 İlk Elektrikli Otomobil: Tüm Teknik Özellikleri - Kurgu Gücü

İspanyol firma Seat, 2019 model el-Born aracının tanıtımını yaptı. Seat'ın 2019 model el-Born aracı ilk elektrikli otomobili olacak. Peki Teknolojinin son harikası Seat el-Born özellikleri neler? fiyatı ne kadar? Yıllık vergisi ne kadar? Seat el-Born hakkında bilinmesi gereken tüm detayları araba incelemeleri konusu altında işleyeceğiz.



Seat, el-Born modelini Volkswagen Grubu'nun MEB elektrikli araç platformunu kullanacak ve bu durum sonunda adeta Volkswagen ID hatchback modelinin platform ikizi olacak demek doğru olacaktır. Yani genel yapı olarak olarak Volkswagen ID hatchback modeline oldukça çok benzediğini söyleyebiliriz.



Seat el-Born, Almanya'da bulunan Zwickau fabrikasında üretime başlanacağı ve bayilere ise 2020 yılının ortalarına doğru dağıtılması tahmin ediliyor.

Seat el-Born Özellikleri
Seat el-Born 2019 İlk Elektrikli Otomobil: Tüm Teknik Özellikleri - Kurgu Gücü
Seat el-Born özellikleri hakkında da biraz bilgi verelim. 350 kilomtre menzile sahip olan Seat el-Born, 5 kapılı MPV gövdesinin altındakine benzer 204 beygire sahip elektrikli motoru vardır. Bunun yanı sıra elektrikli Seat el-Born, 0 kilometreden 100 kilometreye kadar hızlanması ise 7.5 saniye gibi bir süreye eş değer olduğu söyleniyor. Araç arkadan itişli olarak üretilmiştir.

İlginizi Çekebilir = Araç Kiralama: Rent a Car Hizmeti Veren En Güvenilir Online Siteler

Seat el-Born 2019 İlk Elektrikli Otomobil: Tüm Teknik Özellikleri - Kurgu Gücü
Elektrikli araba konseptinde olan Seat el-Born'un tabanına düze olarak monte edilmiş 62 kWh'lık batarya paketi de WLTP ölçümlerine göre 420 kilometre sürüş menzili sağlayabiliyor. En güzel özellik diyebileceğimiz ise, 100 kW DC şarj desteğine sahip bataryaların bulunmasından dolayı bataryanın şarjının %80'e kadar çıkması sadece 47 dakika gibi az bir zamana sahipmiş. Bu tabi Seat üreticisinin verdiği bilgi doğrultusundadır. Bunun yanı sıra İspanyol üretici Seat, farklı motor seçenekleri ve daha düşük batarya modelleri de sunması beklenmektedir.



Seviye 2 otonom sürüş özelliği de bulunacak olan elektrikli Seat el-Born, akıllı park sistemi gibi bir çok sürüşe katkı sağlayan asistan sistemlerinin de kullanılması bekleniyor. Elektrikli araba Seat el-Born, 20 inçlik cantlara sahiptir. Gelişmiş ısı yönetimi sistemine sahip olan Seat el-Born, soğuk bölgelerde yaşayan kullanıcılar içinde daha verimli bir sürüş keyfi sunacak olup bunun yanı sıra sürüş menziline 60 kilometre katkı sağlayan özel ısı pompasına sahiptir.

İlginizi Çekebilir = Audi Fiyat Listesi: Dünya'nın Dev Araba Markası Audi Türkiye 2019

Seat el-Born 2019 İlk Elektrikli Otomobil: Tüm Teknik Özellikleri - Kurgu Gücü
Volkswagen ID hatchback modelinin ikizi konumunda olan Seat el-Born, MEB platformu özelliği sayesinde de uzun bir aks mesafesi sunuyor. Seat el-Born 2019 modelinin konsol kısmında 10 inç değerine sahip bilgi-eğlence ve daha araç hakkında bir çok bilginin yer aldığı teknolojik dijital gösterge paneli bulunuyor.



Aracın aslında en büyük avantajı elektrikli olarak üretiliyor olmasıdır. Son zamanlarda zaten dikkat ettiyseniz her yeni üretilen teknoloji ürünleri elektrik üzerine kurulu bir şekilde üretiliyor. Sanırım yavaş yavaş benzin piyasası azaltılmaya çalışılıyor gibi duruyor. Aracın 100 kilometreye çıkış süresi de oldukça başarılı diyebiliriz. Çünkü Seat üreticisinin iddiasına göre Seat el-Born 100 kilometreye 7.5 saniyede çıkabiliyormuş..

Seat el-Born 2019 İlk Elektrikli Otomobil: Tüm Teknik Özellikleri - Kurgu Gücü
Elektrikli Seat el-Born 2019 modeli hakkında tüm detaylar yani fiyatı, özellikleri, yıllık vergisi gibi detaylar 4 Mart 2019 gecesinde Cenevre'de düzenlenecek fuarın öncesinde Volkswagen Group Night etkinliğinde net olarak belli olacaktır.

1 yorum:

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..