Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

2 Ağustos 2019 Cuma

Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir?

Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir? - Kurgu Gücü
Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir?
Sanal ofis kiralama belkide son zamanlarda çalışma biçimlerindeki değişiklikler nedeniyle en yaygın ofis anlayışlarından bir tanesi konumundadır. Özellikle sanal ofis İstanbul şehrinde oldukça çok popüler desek doğru bir söz olacaktır. Peki sanal ofis nedir? Sanal ofis kiralama nasıl olur? Sanal ofis kiralama hizmetleri neleri kapsar? Sanal ofis yasal mı? Sanal ofis şirket kurulumu nasıl yapılır? Sanal ofis avantajları nelerdir? işte bu gibi tüm sorularınıza konumuz içerisinde cevap bulabileceksiniz.


Sanal ofis İstanbul şehrinde daha çok yaygın olmasının en büyük nedenlerinden birisi hepimizin de bileceği gibi Türkiye'nin en büyük şehirlerinden bir tanesi olduğundan desek yanlış olmayacaktır. Çünkü iş sektörünün büyük çoğunluğu İstanbul üzerinden işlem yapıyor. Şöyle düşünürsek sanal ofis kiralama değil de İstanbul gibi bir şehirde merkezi bir yerde tabi ki de ofis kiralamak oldukça tuzlu.



İşte bu tip finansal nedenler ile birlikte teknoloji devrinde olmamızdan dolayı internetin de sağlamış olduğu farklı çalışma biçimleri yeni genç girişimciler için yeni tip hazır sanal ofis kiralama gibi anlayışlarla tanıştırmış oldu. Bu tanışma sonucunda yeni girişimcilere Paylaşımlı ofisler, Hazır ofis ve home ofis çalışma gibi sanal ofis anlayışının yaygınlaşmasına neden oldu.



SANAL OFİS NEDİR?

Sanal Ofis Nedir - Kurgu Gücü
Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir?
Şimdi sizlere Sanal Ofis nedir sorusuna cevap vererek konumuza girişimizi yapalım. Sanal ofis, size ait sürekli bir ofisinizin olmadığını düşünün. İşte size ait bir ofisiniz olmadığı halde, sizlere iletişim, sekreterlik ve yasal adres hizmeti sunan bir ofis şeklidir.


SANAL OFİS HİZMETLERİ İÇİNDE NELER BULUNUR?

Sanal Ofis Hizmetleri İçinde Neler Bulunduruyor? - Kurgu Gücü
Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir?
Şimdi bir sanal ofis kiralama işlemi yapacaksınız fakat sanal ofis hizmetleri neleri kapsar bilmiyorsunuz. O zaman tam yerindesiniz. Sizlere bu konu hakkında bilgiler sunalım. Şunu belirtebilirim ki, sanal ofis kiralama işlemi gerçekleştirmek adına hem bütçe hem de ihtiyacınıza göre hizmet alma şansınız vardır. Misal kartvizitiniz var ve orada bir adres görünmesi için, gönderilerinizin alımı için ve yönlendirilme için bile sanal ofis kiralama işlemi yapabilirsiniz. Bu şekilde bir hizmetin tabi ki ücreti oldukça çok azdır.



Bunun dışında ben daha yüksek düzeyde bir sanal ofis kiralama işlemi yapacağım diyorsanız elbette bu da mümkün fakat fiyat açısından miktar artacaktır. Kiraladığınız sanal ofisinizi şirketinizin ya da iş yerinizin yasal adresi olarak gösterebilir ve hatta adınıza telefon hattı alarak, şirketiniz adına açılmasını ve bunun beraberinde gelen telefonlardaki notların alınıp sizlere iletilmesine kadar bütün işlemleri yapan sanal ofis paketleri satın alabilirsiniz. Son olarak şunu da belirtelim, sanal ofis hizmeti veren firmalar, siz değerli müşterilere kendi ofislerinde yer alan toplantı salonlarını indirimli bir şekilde kiralamanın yanı sıra paylaşımlı ofislerden ise belirli saatlerde yararlanma gibi ek olarak seçenekler sunabiliyorlar. Tabi her sanal ofis hizmeti veren firma bunu yapmıyor olsa da içlerinde yapan firmalar bulunuyor. Bir de buna ek olarak indirimli hizmetlerden faydalanırken sizlere limitsiz internet, çay, kahve ve catering gibi hizmetler sunabiliyorlar.


SANAL OFİS KİRALAMA YASAL MI?

Sanal Ofis Kiralama Yasal Mı? - Kurgu Gücü
Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir?
Peki imkanlar iyi güzel de sanal ofis yasal mı ondan bahseder misin biraz derseniz? Bildiğiniz üzere Türkiye'de şirket kurabilmek için sabit bir adres bildirmeniz gerekiyor. Bilmiyorsanız da öğrenmiş oldunuz :) Bu adres neresi olabilir derseniz, olay şudur ki: İster normal bir ofis olsun, ister evinizin adresi olsun isterseniz de sanal ofis ya da diğer benzer bir adla hazır ofis olsun değişen bir şey yoktur. Önemli nokta burada vergi dairesi ve maliyenin sizlere yapabilecekleri bir adresin olmasıdır. Söylenen ve araştırdığım bilgiler doğrultusunda da Türkiye'de sanal ofis kiralama gibi hizmetler yasal olduğu belirtilmektedir.

İlginizi Çekebilir = İçinde Yaşadığımız Dünya: Güneş Sistemi'de Yer Alan 8 Gezegenden Biri

SANAL OFİS ŞİRKET KURULUMU NASIL YAPILIR?

Sanal Ofis Kiralama - Sanal Ofis Kurulumu Nasıl Yapılır - Kurgu Gücü
Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir?
Ülkemizde bir şirket kurmak istiyorum diyenlerin bir tane tebligat adresi gösterme zorunluluğu vardır. Yani olay şudur ki sanal ofis kiralama işlemi yaparak şirketinizin resmi adresini orası gösterebilirsiniz. Sonuç olarak sanal da olsa artık sizinde bir fiziki iş yeriniz vardır. Sanal ofis şirket kurulumu nasıl yapılır derseniz, bunun için ilk öncelik sanal ofis firmasıyla şirket adresi gösterebilmeniz için bir sözleşme imzalamanız gerekmektedir. Resmi şirketinizin kurulumu için sanal ofis firmasının sunduğu adresi şirket olarak sunabilirsiniz. Şirketiniz ister şahıs, ister limited isterseniz de anonim olsun her şartta yasal adresiniz olarak sanal ofis adresinizi kullanmakta serbest olduğunuzu belirtilmektedir.



Sanal ofis ya da hazır ofis firmasıyla anlaştığınız sözleşmedeki adresi şirket adresiniz yaptıktan yani şirket kurulumunu tamamladıktan sonra vergi dairesinden bir memur sizlere tebligat adresinizin doğru olup olmadığını tespit etmek için bir ziyarete gelir. O gelen vergi memurunu sanal ofis firmasının resepsiyonu karşılar ve hemen size bu konuda bilgi verilir. Yakında bir yerlerdeyseniz vergi memuru ile görüşmek için sanal ofise gelirsiniz ama uzaktaysanız bir randevu alınır ya da bir telefon bırakılır ona göre görüşme sağlanabilir.

Vergi memurları artık sanal ofis gibi hazır ofis konseptlerine oldukça alışıklar. Bu nedenle vergiden sorumlu kişilerin ofis dışında olması durumunda randevulaşıyorlar. Bu işlemlerin hepsinde sanal ofis firması sizleri yönlendirecektir. En sonunda vergi memuru ile randevulaşıp yoklama işleminiz yapıldıktan sonra artık şirketiniz kurulmuş ve yasal olarak hizmet vermeye başlayabilirsiniz. Çünkü artık yasal olarak şirketiniz ve vergi numaranız bulunuyor.


SANAL OFİS HANGİ İŞ SEKTÖRÜNE UYGUN DEĞİLDİR?

Sanal Ofis Kiralama - Sanal Ofis Uygun Olmayan Meslekler - Kurgu Gücü
Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir?
Her ne kadar vergi kanunu açısından sanal ofisi yasak gösteren bir madde bulunmamasına rağmen bazı iş sektöründeki meslek odaları tarafından bazı kısıtlamalar vardır... Bu duruma örnek verecek olursak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, Tursab üyesi turizm acenteleri için ilgili meslek odaları ve birlikleri bazı çeşitli kısıtlamalara yer vermiştir. Bu kısıtlamalar doğrultusunda Tursab üyesi turizm acenteleri ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler başka şirketlerle ofislerini paylaşamazlar.



Ofis tutmadan önce, ( İster sanal ofis ister hazır ofis, ister home-ofis isterseniz klasik ofis ) hangi mesleği yapıyorsanız o meslekteki bir meslek odasına üye olmanız gerekiyorsa iş yeriniz ile şartlarının uyuşup uyuşmadığını herhangi bir kısıtlaması olup olmadığını araştırmanızda mutlaka fayda olacaktır.

İlginizi Çekebilir = Hollanda Eredivisie Liginde Şampiyon Olmuş 17 Büyük Takım

Bu kısıtlamalar dışında en önemli noktalardan bir tanesi de iş yerinizde ne kadar vakit geçirdiğinizdir. Misal iş yerinizde çok vakit geçirmeniz gerekiyor ve gelen ziyaretçilerin sizinle mutlaka görüşmesi gerekiyorsa bu durumda sanal ofis size uygun bir durum değildir. Bu nedenle sizin yapmanız gereken hazır ofis seçeneğine yönelmektir. Çünkü sanal ofis sizin şirket içerisinde olmadığınız daha doğrusu size bir adres sunan ve sekreterliğinizi yapan bir firma şekli desek doğru bir söz olacaktır. Yani siz müşterileriniz ile birebir iletişim içinde olmanız gerekiyorsa bu sanal ofis çözüm olmayacaktır. Hazır ofis seçeneği daha iyi bir yöntem olur bu durum için.


SANAL OFİS KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

Sanal Ofis Kiralama - Sanal Ofis Kimler İçin Uygundur - Kurgu Gücü
Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir?
Yukarıda da belirttiğimiz gibi sanal ofis, günün büyük bölümünü dışarıda geçiren yani ofiste geçirmeyen, saha çalışmalarıyla uğraşan, dışarıda müşteri ziyaretleriyle vaktini geçiren, mobil çalışma şekliyle uğraşan, evden çalışıp da benim prestij kazanmam için bir iş adresim olsun isteyen kişiler için sanal ofis oldukça iyi bir seçenek olacaktır... Evden çalışıp da sanal ofis kiralama seçeneğinin prestijli bir adres dışında bir de posta, kargoların teslim alınması, telefonların yanıtlanması ve yönlendirilmesi gibi hizmetlerden de yararlanma şansı oluyor. Yoğun oluyorum ve oldukça fazla telefon, kargo geliyor diyorsanız bu güzel tercih olabilir.


SANAL OFİS AVANTAJLARI NELERDİR?

Sanal Ofis Kiralama - Sanal Ofisin Avantajları Nelerdir? - Kurgu Gücü
Sanal Ofis Kiralama Nedir, Nasıl Kurulur? Avantajları Nelerdir?
Sanal ofis, normal ofis kiralamaya göre daha ucuzdur ve ekonomiktir.
Sanal ofisler genelde merkezi konumlara sahip olan, şık ve lüks iş merkezlerinde bulunurlar. Bu konumlarda normal bir ofis kiralamaya çalışsanız maliyeti oldukça uçuk olacaktır.
Sanal ofisin avantajlarından bir tanesi de prestijdir. Evden çalışan birinin şirketini ev adresi olarak göstermesi ona bir prestij kazandırmaz ama sanal ofis kiralama işlemi yaparak bir adres belirttiğinde prestijli bir iş adresi olur. Çünkü yukarıda da bahsettiğimiz üzere sanal ofisler merkezi konuma sahip adreslerde yer alırlar..



Özellikle sanal ofis İstanbul şehrinde oldukça fazla aranıyor nedini ise İstanbul gibi bir yerde hele hele merkezi bir yerinde normal bir ofis kiralamaya kalktığınızda bedeli oldukça ağır olacaktır. Bir de bunun emlak komisyonu, aidat, internet, su, telefon, sekreter maaşı ve elektriği gibi benzer daha bir sürü gideriniz olacağını da unutmayın.. Yok ya ben sekreter tutmadan işlerimi hallederim diyor olabilirsiniz fakat sizin ofis dışında mecburi işlerinizin olduğu zaman ne yapacaksınız? İşte sanal ofis seçeneği sizlere bir nevi sekreter hizmeti sağlıyor.

Sanal ofis hakkında bu şekilde bilgiler sunmaya çalıştık. Umarım sizlere faydalı bir yazı olmuştur. Özellikle sanal ofis İstanbul gibi büyük şehirlerde daha çok tercihe açık bir seçenek diyebiliriz.

5 yorum:

  1. Sanal ofis kiralama diğer normal ofise göre gerçekten daha avantajlı bir seçenek

    YanıtlaSil
  2. Ben sanal ofis kiralama yerine hazır ofis kiraladim çünkü ofiste çok vakit geçirmem gerekiyordu

    YanıtlaSil
  3. Sanal ofis kiralama yaptık bakalım nasıl olacak

    YanıtlaSil
  4. Normal ofis tutmak hele o lüks yerlerde tutmak gerçekten cep yakar

    YanıtlaSil
  5. Sanal ofis ile hazır ofis fiyatları acaba yakın mı birbirine...

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..