Google Chrome Global Better Ads Standartları Nelerdir ? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

2 Temmuz 2019 Salı

Google Chrome Global Better Ads Standartları Nelerdir ?

Google Chrome Global Better Ads Standartları Nelerdir ? - Kurgu Gücü

Global Better Ads Standartları nedir diye merak eden özellikle 2019'un Temmuz ayının girmesinin üzerine bazı reklam şirketlerinin gönderdiği yeni bildirimlerde şu şekilde bir bildirim ortaya çıkıyor; YENİ ÇIKANLAR – Global Better Ads Standartları. Better Ads Standartları, 9 Temmuz’dan itibaren Google Chrome’da global olarak desteklenecektir. Bu standarda uymamanız durumunda, Chrome tarayıcılarda reklamlarınız filtrelenebilir. Tamam işte arkadaş bize bu şekilde bir bildiri geldi de bu ne demek oluyor, ne dir in midir nedir? Hadi gelin şimdi Global Better Ads standartları hakkında kısaca bilgi verelim.



Global Better Ads aslında Türkçe olarak çevirecek olursak daha iyi reklam anlamına geliyor yani buna iyi reklam standartları da diyebiliriz. Eskiden Adsense'in bir sayfada şu kadar reklamdan fazla olamaz şeklinin benzer bir türü diyebiliriz. Şimdi durumu daha kısa ve net bir şekilde özetlemek gerekirse Global Better Ads standartları şu demek oluyor; Google artık bir format belirlemiş. Reklamlar bu format dışına çıktığında fazla olan kısma filtre uygulayacak. Peki Google'nin Global Better Ads standartları adı altında uyguladığı format nedir diye merak edenlere de şu şekilde açıklama yapalım; Google artık mobil cihazlarda 8 reklam, desktop yani masaüstü ve benzeri cihazlarda ise 4 reklama üzerinde olan uygulamalara filtre uygulayacağını bildirdi. Google Chrome tarayıcısında özellikle bu filtre uygulanacağı net olarak belirtilmiştir.



Tamam iyi güzel de bu ne işe yarayacak diye soranlar içinde, normal olmayan reklam tıklamalarının önüne geçmek ve reklam fazlalılığını ortadan kaldırıp insanlar daha rahat ilerlemesini sağlamak olarak ifade etmek doğru olacaktır.

Peki Global Better Ads Standartlarına Uymayan Reklamlar Nelerdir
9 Temmuz 2019 tarihinden itibaren uygulanacak olan Glabal Better Ads Standartlarına uymayan reklamlar nelerdir diye merak edip hemen cevabını bularak gerekli düzenlemeleri yapmak isteyenler için hiç uzatmadan gerekli listeyi sizlerle paylaşıyoruz.

İlginizi Çekebilir = Adsense Tıklama Var Kazanç Yok Sorunu İçin 3 Başlıca Sebep

Mobil tarayıcılarda global better ads standartları tarafından istenmeyen reklam türleri

  • Pop-up reklamlar = Zaten en nefret edilen reklam türü diyebiliriz.
  • Ekranın herhangi bir yerinde bulunan büyük yapışkan reklamlar.
  • İçerikte belli bir yere kadar gelen kullanıcının ekranını kapatan ve reklamı geçmek için geri sayım yapan reklamlar.
  • Yanıp sönen animasyonlu reklamlar.
Google hakkında tüm paylaşımlar için = Google Etiketindeki Konuları inceleyebilirsiniz.
  • Ekranda il beliren ve kullanıcının siteye ulaşmak için tıklayıp kapatmak zorunda olduğu reklamlar,
  • İnternet sitesinin herhangi bir sayfasında %30’dan fazla yer kaplayan reklamlar.
  • Sesli videoların otomatik oynatıldığı reklamlar.
  • İçeriğin herhangi bir yerinde beliren ve ekranı kaplayan reklamlar.




Masaüstü/Desktop tarayıcılarda global better ads standartları tarafından istenmeyen reklam türleri
Masaüstü tarayıcılarda global better ads standartları tarafından istenmeyen reklam türleri - Kurgu Gücü

  • Pop-up reklamlar.
  • Ekranın herhangi bir yerinde bulunan büyük yapışkan reklamlar.
  • Sesli videoların otomatik oynatıldığı reklamlar.
  • Geri sayım yapan, ekranda il beliren reklamlar.


Kendi fikrimi de söylemezsem elbette olmaz; Global Better Ads standartları bana göre gayet iyi bir uygulama olmuş diyebiliriz fakat reklam olayında desktop cihazlarında 4 değilde 6 olsa daha iyi olabilirmiş. Nedeni ise uzun makale yazarları için kısıtlama olması anlamına geliyor. Her neyse zaten gün geçtikçe ne olacağı belli olmuyor ve her an her şey değişebiliyor. Bakalım bu sisteme de alışmaya çalışalım. Gerekli bilgileri verdiğimizi düşünerek yine de kafanıza takılan bir şey olursa konumuzun altında yorum olarak sorabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..