Arama Açıklaması Nedir, Ne İşe Yarar, Nelere Dikkat Edilmeli? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

28 Ağustos 2019 Çarşamba

Arama Açıklaması Nedir, Ne İşe Yarar, Nelere Dikkat Edilmeli?

Blogger Arama Açıklaması Nedir, Ne İşe Yarar, Nelere Dikkat Edilmeli? - Kurgu Gücü
Arama Açıklaması Nedir, Ne İşe Yarar, Nelere Dikkat Edilmeli?
Siteniz ya da makaleleriniz için en önemli noktalarda bir tanesi de arama açıklamasıdır. Arama açıklaması olmayan bir site hiçbir anlam ifade etmez. Peki arama açıklaması nedir, ne işe yarar? Yazarken nelere dikkat etmeliyim? gibi sorularınızın tüm detayları sizler için irdeleyeceğiz.


Bir internet siteniz var ve burada bazı SEO çalışmaları yapmak istiyorsunuz fakat SEO hakkında pek bir şey bilmiyorsunuz. O zaman sizlere "SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır - SEO'nun Önemi Nedir" adlı makalemizi incelemenizi tavsiye ederim.  Peki nedir bu arama açıklaması ve SEO ile ne gibi bir bağlantısı vardır?


Arama Açıklaması Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu soruya sizlere hayattan bir örnek ile cevap verelim. Bir karpuz düşünün ve bu karpuzun çekirdeklerini düşünün ve bir de karpuzun çekirdeklerinin olmadığını düşünün. Çekirdekleri varken onları alıp ekebilir ve yeni karpuzlar üretebilirsiniz ama çekirdeği olmayan bir karpuzdan yeni bir karpuz üretemezsiniz. Yani karpuz çekirdekleri olmasaydı bir daha karpuz diye bir şey hayatımızda kalmazdı. İşte arama açıklaması da aynı bu şekilde burada çekirdeği ifade ediyor.


Siteniz ya da makaleniz karpuz, arama açıklaması ise çekirdektir. Arama açıklaması olmayan site ya da makale ne ifade ettiğini bildirmeyeceği için google aramalarında da siteniz ya da makaleniz çıkmayacaktır. Arama açıklaması ne işe yarar diye merak edenler makalelerinizin içeriğini kısa bir şekilde özetlenmiş halidir desek tam anlamıyla ifade etmiş oluruz.  SEO için arama açıklaması oldukça önemli bir kavramdır ve mutlaka yapılması gerekmektedir.


Arama Açıklaması Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Siteniz için arama açıklaması yazabilir ya da makaleleriniz için arama açıklaması yazabilirsiniz. Yazacağınız her arama açıklaması mutlaka konunuz ile alakalı anahtar kelimeler içermeli ve kısa özeti şeklinde olmalıdır.
Arama açıklaması asla 165 karakter üzerinde olmamalıdır ve anahtar kelimeleriniz ilk başlarda geçmelidir. 165 karakterden uzun olan arama açıklamaları "..." olarak görüneceği için google ilk sırada çıkmak adına geride kalacaktır.
Siteniz için arama açıklaması yazacaksanız, sitenizin ne ile alakalı konular içerdiğini kısaca özetlemeniz gerekmektedir ve yine site içerinde kullanacağınız anahtar kelimeleri mutlaka içerisinde geçirmelisiniz.
Makaleniz için arama açıklaması yazacaksanız, makalenizde hangi konuyu işlediyseniz onu kısaca özetleyip yine içinde makale anahtar kelimenizi geçirmeniz gerekmektedir.


Blogger için genel olarak arama açıklamalarını kendiniz girmeniz gerekiyor. Arama açıklaması yazma konusunda pekte iyi değilseniz, mutlaka bir SEO danışmanından destek alın. Yanlış arama açıklama seçimleri sitenizi gerilerde bırakacaktır.

İlginizi Çekebilir = Google, Bing ve Arama Motorlarının Dizine Ekleme Sürecini Hızlandır

1 yorum:

  1. Arama açıklaması nedir sorusuna cevabımı buldum çok Sağol abi

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..