Instagram Sahte İçerikler İçin Yeni Düzenleme Yapacak - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

18 Ağustos 2019 Pazar

Instagram Sahte İçerikler İçin Yeni Düzenleme Yapacak

Instagram Sahte İçerikler İçin Yeni Düzenleme Yapacak - Kurgu Gücü
Instagram Sahte İçerikler İçin Yeni Düzenleme Yapacak
Instagram sahte içerikler için önlem almaya kararlı. En çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, kullanıcılarına şüphelendikleri bir içeriğin ya da sahte olduğunu düşündükleri bir içeriği "Sahte İçerik" şeklinde işaretleyip bildirebileceği bir özellik sunmaya hazırlandığı bildirildi.


Instagram kendini geliştirmeye devam ediyor ve sahte içerikleri için yeni düzenleme yapacağı söyleniyor. Poynter adlı sitenin belirttiği bilgiye göre en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, kullanıcılarına sahte olduğunu düşündüğünü ya da şüphelendikleri içerikleri "Sahte" ya da "Uygunsuz" içerik olarak işaretleyebilecekleri bir özellik sunmaya hazırlandığı belirtildi.

Bakınız = Instagram'a "Takip Ettiğim Kişiler Mesaj Gönderebilir" Özelliği Geliyor

Aynı sitede paylaşılan habere göre Instagram kullanıcıları, şüpheli içerikleri ya da sahte olduğunu düşündüğü içerikleri bildirmek için aldıkları mesajın ya da herhangi bir paylaşımın sağ üst köşesinde yer alan 3 noktaya tıklayarak, orada çıkan seçeneklerden "Sahte" ya da "Uygunsuz" içerik şeklinde işaretlemeleri doğrultusunda Instagram hemen konu hakkında gerekeni yapacaktır.


İçeriği siz bildirdikten hemen sonra Instagram çalışanları iyi bir kontrol yapacak ve eğer gerçekten sahteyse o içeriğe resmen "Sahte" statüsü verilecektir.  Buna ek olarak Instagram yetkilisi olan Stephanie Otway'in açıklamasında " Resmen Sahte olarak işaretlenen içerik platformdan tamamen kaldırılmayacaktır fakat o içerikle alakalı gerekli hashtag'lerin ya da hashtag'ler vasıtasıyla yayılmasının engelleyeceğini" konusunda bildirdi.

Yani artık Instagram platformu da biraz daha sahte içeriklerden arındırılmış olacak gibi duruyor. Bakalım sahte içeriklerin bu şekilde önüne geçilecek mi?

İlginizi Çekebilir = Instagram Hikayeler Yeni Özelliklerle Geliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..