Resim Dosya Biçimlerini Yeni Nesil Formatlarda Paylaşın - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

31 Ağustos 2019 Cumartesi

Resim Dosya Biçimlerini Yeni Nesil Formatlarda Paylaşın

Resim Dosya Biçimlerini Yeni Nesil Formatlarda Paylaşın - Kurgu Gücü
Resim Dosya Biçimlerini Yeni Nesil Formatlarda Paylaşın

İnternet sitesi hızlarınız genel olarak resim boyutları yüzünden oldukça yavaş olabiliyor. Bu nedenle de resimlerinizi optimize etmeniz gerekiyor. Hatta öncelik olarak resim dosya biçimlerini yeni nesil formata göre ayarlamanız gerekiyor. Peki yeni nesil resim dosya biçimleri hangileri? İşte tüm detaylar..



Bildiğiniz üzere site hızı oldukça önemli ve buna en büyük etki ise resimlerin boyutlarıdır. Resimlerinizin optimize etmenizin yanısıra bir de resim dosya uzantıları da oldukça önem arz etmeye başladı. Daha öncesinde JPG ve PNG formatları en iyi uzantı olarak gösteriliyordu fakat artık resimlerin daha iyi sıkıştırılması için yeni nesil resim biçimleri kullanılması gerekiyor.

Konumuza yine başımdan geçen bir olayı anlatarak devam etmek istiyorum. Sitemizin hızını arttırmak adına çalışmalar yapıyoruz ve sürekli test edip ne olduğunu görmek istiyoruz fakat bir türlü site hızımız artmıyor. Anasayfadaki konuların bazılarını kaldırıyoruz olmuyor, reklamları kaldırıyoruz olmuyor. En sonunda neden böyle oluyor arkadaş derken hız testi yaptığımız site bilgileri incelerken resimlerin yeni nesil resim dosyası biçimlerinde olması sıkıştırmayı daha iyi sağladığı için JPG ya da PNG uzantılarının kullanılmaması daha iyi olurmuş. Peki hangi resim dosya biçimlerini kullanırsak resimlerimiz daha iyi sıkıştırılır?


Resim Dosya Biçimlerini Yeni Nesil Biçimlerde Paylaşın
PNG ile JPG formatları artık pek tercih edilen biçimlerden değil. Çünkü sıkıştırmayı pek sağlamadıkları için artık yeni nesil resim dosya biçimleri kullanılması sitenizin hızının daha da artmasını sağlayacaktır. Bu nedenle sitenizde paylaşacağınız resimler artık JPEG 2000, JPEG XR ve WebP gibi uzantılarda olmalı.. Bu resim biçimleri daha fazla ve daha iyi sıkıştırıldığı için site hızını da oldukça etkiliyor.

İlgili Konu = Online Resim Format/Biçim Değiştirme Siteleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..