SEO Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Online Resim Optimize Etme - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

22 Ağustos 2019 Perşembe

SEO Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Online Resim Optimize Etme

SEO Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Online Resim Optimize Etme - Kurgu Gücü

Bir sitenin hem SEO bakımından hem de hızlı olması açısından resim optimize edilmesi şarttır. Resim optimize etmek site hızı açısından önemlidir. Site hızı da otomatik olarak SEO'ya etkisi olduğu için SEO resim optimizasyonu yapmak şarttır. Peki online resim optimize etme programı var mı? İşte resim optimizesi hakkında tüm detayları sizler için paylaşıyoruz..




Bildiğiniz üzere google ilk sıralarda çıkmak için site hızı oldukça önemli bir etkindir. Site hızı yavaş olan bir site elbette trafik bakımından düşük değer alacaktır. Bu nedenle sitenizin hızlı olabilmesi için bazı şeyleri yapmanız gerekmektedir. O bazı şeylerden bir tanesi de SEO resim optimizasyonu desek çok doğru bir söylem olacaktır. Sitenize resim yüklemeden önce resimlerini optimize ederseniz hem büyük boyutlardan kurtulmuş olursunuz hem de SEO için güzel bir ilerleme kaydedersiniz. Peki resim optimize etmek diyorsun, iyi diyorsun da nasıl yapacağız bunu dediğinizi duyar gibiyim. İşte bunun için sizlere online resim optimize etme hakkında bilgiler sunalım.



Elbette resim optimize programı var fakat program yüklemeden internet üzerinden de online bir şekilde resimlerinizi optimize etme şansınız bulunuyor. Peki hangi siteler bunlar? Onun öncesinde site hızım ne diye merak edenler için "Sitenizin Mobil Veya Masaüstü Hızını Ve Performansını Test Edin" makalemize göz atmalarını tavsiye ederiz.


SEO Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Online Resim Optimize Etme

SEO resim optimizasyonu nasıl yapılır dediğinizde bunun için resimlerinizi boyutunu görüntü kalitesi düşmeden optimize ederek başaracağız. Bunu da yapan bazı online siteler var. Özellikle en çok tercih edilen formatlar olan .PNG ile .JPG tercih edilmelidir. Bu formatlar SEO dostu formatlardır.


TinyPNG
SEO Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Online Resim Optimize Etme - Kurgu Gücü
Online resim optimize etme sitelerinden bir tanesi olan TinyPNG, hem .PNG hem de .JPG formatlarını optimize ediyor. Genellikle en kaliteli ve resimlerin orijinal kalitesini çok düşürmeden en iyi optimize seçeneği ile sizlere sunan bir sitedir.


Compressjpeg
SEO Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Online Resim Optimize Etme - Kurgu Gücü
Resim optimizesi yapabileceğiniz diğer bir online resim optimize etme sitesi ise compressjpeg isimli sitedir. Bu sitede .JPG ile .JPEG formatlarını optimize edebiliyorsunuz. Yani .PNG formatında olan resimlerinizi bu sitede optimize edemez hata alırsınız.



İmagecompressor
SEO Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Online Resim Optimize Etme - Kurgu Gücü
Online resim optimize etme sitelerinden diğer bir tanesi olan imagecompressor, sizlere hem .JPEG hem de .PNG formatlarındaki resimlerinizi optimize etmenizi sağlıyor. Resimlerinizin kalitesini düşürmeden en iyi kaliteile optimize eden bir sitedir. Ayrıca optimize edilen resmin boyutu size fazla gelirse sağ tarafta yer alan "Kalite" çubuğunu yükselterek resmin optimizesini daha çok düşürebilirsiniz ama bu sefer kalite oldukça çok düşebilir.

İlginizi Çekebilir = SEO Link Yapısı Nasıl Olmalıdır? Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..