SEO İçin Siteye Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!! - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

15 Eylül 2019 Pazar

SEO İçin Siteye Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!!

SEO İçin Siteye Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!! - Kurgu Gücü
SEO İçin Siteye Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!!

Backlink, Türkçe çevirisine göre geri bağlantı olarak çevrilen, bir sitenin başka bir siteye verdiği bağlantı olarak adlandırılıyor. Site dışı SEO çalışması açısından büyük önem taşıyor. Peki sitemize backlink alırken dikkat edilmesi gerekenler neler? diye merak ediyorsanız, detaylı bir şekilde konumuzda sizlere sunuyoruz.



Backlink veren site, backlink verdiği siteyi tavsiye etmiş anlamına geliyor. Yani diyor ki bu sitenin içerikleri kaliteli, inceleyin. Bu sayede de google amca gibi arama motorlarının algoritmaları da bunu algılıyor ve sitenizi daha iyi konumlara doğru çıkıyoruz. İyi konumlar demişken "Google İlk Sayfada Çıkmak İçin En Doğru 9 SEO Detayı" adlı konumuzu inceleyerek google amcada üst sıralara çıkmak için bilgiler edinebilirsiniz. Devam edecek olursak işte bu mantık doğrultusunda önerilen sitenin gerçekten önerilmeye değer olması, öneren yani backlink alacağınız sitenin de güvenilir site olması backlink çalışmalarınızda sizi zirveye taşıyan en önemli kriterdir.


#Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yeni siteyseniz kesinlikle Forum Backlink Almayın.
  • Backlink Alınacak sitelerin kalitesinin yani Alexa değeri ve PageRank değerinin kalitesine yani otoriter bir yapıya sahip olup olmadığına bakılmalıdır.
  • Backlink alacağınız sitenin içerisinde paylaşılan içeriklerin mutlaka özgün olmasına dikkat edin.
  • Domain otoritesini sağlam analiz etmelisiniz.
  • Özellikle güncel aktif olan sitelerden backlink almaya dikkat etmelisiniz.
  • Aldığınız backlinklerin silinmeme garantisi olmalıdır. Backlink aldınız daha sonra silindiği zaman o çalışmanın hiçbir anlamı kalmaz.
  • Siteniz ne ile alakalı ise onunla alakalı sitelerin araştırmasını yapıp backlink almalısınız. Misal teknoloji ile alakalı olan bir siteye yemek tariflerini paylaşan bir sitenin backlink vermesi katkı sağlamayacaktır.
  • Yeni kurulan sitelerden backlink almak doğru bir tercih olmayacaktır.
  • Backlink alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında sadece anasayfanıza yönlendiren linkler almamalısınız. Konularınıza, etiketlerinize, kategorilerinize de backlink almanız daha katkı sağlayacaktır.
  • Sadece tek bir anahtar kelimeden değil de sitenizde kullandığınız bütün anahtar kelimelerden kullanarak backlink almalısınız. Şu şekilde de yapabilirsiniz; kadın çantaları, kadın çanta modelleri, kadın çanta fiyatları gibi uzun kuyruklu anahtar kelimelerden almanız daha katkı sağlayacaktır.


  • Link Farm olarak algılanan sitelerden backlink almak SEO çalışmasını zaman kaybı yapacaktır.
  • Genel içeriği olan sitelerden backlink almamaya özen gösterin.
  • TrustRank değerini analiz ettiğiniz sitelerden backlink almalısınız.
  • İlk ay sitenizde 5 backlink bulunuyorken diğer aya girdiğinizde 50 backlink olursa bu iyi bir şeydir fakat üçüncü aya girdiğinizde backlink sayısı 50 den 25'e düşerse bu backlink çalışmasının hiçbir anlamı olmayacaktır. Bu nedenle aldığınız backlinklerin silinmeme garantisi olduğuna dikkat edin diyor olmamızın sebebi budur.

Acele etmeden yavaş yavaş sağlam adımlar atarak ilerleyin. Backlink çalışmasında artık nicelik değil nitelik daha ön planda tutulmaktadır. Yani backlinkin fazla olması değil sağlam olması önemlidir. 100 backlinkiniz olacağına sağlam otoriter sitelerden 10 tane backlinkiniz olsun yeter. İşte değerli ziyaretçiler ve takipçilerimiz, backlink alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında başlıca olaylar bunlar diyebiliriz. Kafanıza takılan bir şeyler varsa konumuz altında yorum olarak sorabilir, fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
1- About.me'den Ücretsiz SEO Backlink Alma Yöntemleri
2- Quup.com'dan Ücretsiz SEO Backlink Alma Yöntemleri
3- Siteye Girdiğinde Reklam Engelleyici Kullananlara Uyarı Bildirimi ve Zararları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..