Url Kısaltma Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

4 Eylül 2019 Çarşamba

Url Kısaltma Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?

Url Kısaltma Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır? - Kurgu Gücü
Url Kısaltma Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?
Url kısaltma nedir sorusu bilmeyenler için oldukça saçma geliyor olabilir. Neden url kısaltıcı kullanayım ki diye düşünenler mutlaka vardır. Tabi işin önemli noktası şu ki bazı yerlerde belirli uzunluktaki url linkleri paylaşılamıyor. Bunun içinde url kısaltma işi mecburi olabiliyor. Peki url kısaltma nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır? İşte tüm detaylar..

Url kısaltma Nedir, Ne İşe Yarar?

Öncelikle Url'nin açılımı ne olduğunu açıklayalım. URL açılımı İngilizce de "Uniform Resource Locator" olarak bilinir. İnternet üzerinde kullanım açısından da "Adres" olarak adlandırılır. Uzun link yapısına sahip olan linklerinizi kısaltmak için kullanılan bir özelliktir. Bu durumu bir örnek ile açıklayacak olursak, elinizde oldukça uzun bir link var ve bu linki bazı yerlerde paylaşmak istiyorsunuz fakat linkin uzunluğundan dolayı görüntü kirliliği oluşturabileceği kanısındasınız ya da linkin içeriğinde ne olduğunun görülmesini istemiyorsunuz. İşte bu noktada url kısaltma olayı devreye giriyor. Url kısaltarak linkinizin yapısını daha kısa göstererek gereksiz görüntü kirliliğinden kurtulabilirsiniz ya da gizlemek istediğiniz link içindeki bilgilerin görünmesi engellemiş olabilirsiniz.

Bakınız = TrustRank Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?

Url Kısaltma Nasıl Yapılır?

Url hakkında bilgiler öğrendik ve sıra şimdi de nasıl yapıldığına geldi. Artık daha çok url kısaltma isteğiniz olacağı için hemen url kısaltma nasıl yapılır arayışına gireceksiniz. Bunun için yapmanız gereken program indirmek ya da internet üzerinden sizlere sunulan ücretsiz url kısaltma sitelerinden faydalanmak olacaktır. Peki nasıl bulurum bu siteleri diyecek olursanız "Url Kısaltma Siteleri: En İyi 5 Ücretsiz Url Kısaltma Servisi" adlı konumuzu inceleyerek bilgiye ulaşabilirsiniz. İşte konumuzdaki o site linkleri ile istediğiniz her türlü url'yi rahatlıkla kısaltabilirsiniz ve ayrıca kısalttığınız urllerin ne kadar tıklandığının takibini  de yapabilirsiniz.

Url kısaltma hakkında gerekli bilgileri sunduk. Umarım işinize yarayan bilgiler olmuştur. Görüşlerinizi ve kafanıza takılan soruları konumuz altında yorum olarak bize sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..