WhatsApp Web'e "Karanlık Mod" Özelliği Geliştirildi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

4 Eylül 2019 Çarşamba

WhatsApp Web'e "Karanlık Mod" Özelliği Geliştirildi

WhatsApp Web'e "Karanlık Mod" Özelliği Geliştirildi - Kurgu Gücü
WhatsApp Web'e "Karanlık Mod" Özelliği Geliştirildi
WhatsApp Web'e karanlık mod özelliği getirildi. Bir çok uygulama için kullanıcılar karanlık mod özelliği için talepte bulunsa da geliştiriciler ya hiç bu mod uygulamalarına getirmiyorlar ya da oldukça çok geç bir süre sonunda getiriyorlar. Karanlık Mod özelliğini nasıl kullanacağınızı açıklayalım. İşte WhatsApp Web için karanlık mod özelliği hakkında tüm detaylar...

WhatsApp web için geliştirilen bu özel karanlık modu, bu sefer Facebook WhatsApp ekibindeki geliştiriciler değil de bağımsız bir geliştiricinin yaptığı belirtilmiştir.


WhatsApp Web Karanlık Mod nasıl kullanılır?

Bildiğiniz üzere WhatsApp Web Facebook çoklu platform desteğini kullanıyor. Bu doğrultuda da uzun zamandır hizmetini tarayıcılar, Mac uygulamaları ve Windows gibi ürünler ile sağlıyor. Daha önceleri WhatsApp gibi uygulamalar yokken, normal telefon ile mesajlaşılıyordu fakat WhatsApp'ın çıkması üzerine işler değişti. Mesajlaşma dışında daha bir sürü özelliği ile de oldukça popüler konumda..



Her kullanıcı "Karanlık Mod" özelliği için oldukça ısrar ediyorken WhatsApp henüz bunun için bir uygulama geliştirmemişti fakat en sonunda WhatsApp Web için uygulama geliştirildi. 2019 senesine girdiğimiz aylarda WhatsApp ekibinin iOs ve Android işlemciler için karanlık modun testini yaptığını belirtmiş olsalar da bir türlü resmi bir açıklama yapılmamıştı ve özelliği sunmamıştı. Telefonlar için olmasa da bilgisayar için bu uygulamanın geliştirildiği açıklandı.

İlginizi Çekebilir = Facebook, Videolarla Para Kazanma Özelliğinde Güncelleme Yaptı

Facebook WhatsApp ekibi değil de Karanlık Mod özelliğini bağımsız bir geliştirici olan "m4heshd" geliştirdiğini açıkladı. Bu geliştirici Github sayfasında MacOs ve Windows için WhatsApp Web'e karanlık mod getirildiğine dair bir yazılım paketi yayınladı. NodeJS kurulum tipini kullanan bu yazılım ayrıca güvenlik korkusu da taşımanıza imkan vermiyor. Yazılımı yüklerken sadece WhatsApp Web üzerinde yer alan arayüzünden sorumlu dosyalar üzerinde değişiklik yapıyor.


DİKKAT!: Şunu da eklemeliyiz ki yazılım üçüncü parti olmasından dolayı, bilgilerinizin üçüncü şahıslara iletilme gibi bir ihtimali vardır.


Üçüncü Parti WhatsApp Karanlık Mod Nasıl Yüklenir?

  • İlk olarak yazılımdaki dosyaları indirmeniz gerekiyor. Windows (x86 & x64) ya da macOS (x64) karşısında yazan "Download" seçeneğine tıklayın.
  • MacOs ya da Windows uygulaması üzerine WhatsApp Web uygulamasını açın. Tabi bilgisayarınız MacOS ise güvenlik uyarısı alabilirsiniz, bunun için ayarlar bölümünüze gidip izin vermeniz gerekecek.
  • Hangi işletim sistemi üzerinden indirdiyseniz "WADark" dosyasını çalıştırmanız gerekiyor.



Artık WhatsApp Web Karanlık mod hazır. Eğer ben beğenmedim kaldırmak istiyorum diyorsanız WADark klasörünü sildiğiniz zaman işlemeniz gerçekleşir. Bu karanlık mod özelliği Youtube üzerinde de var. Özellikle mobilde kullanılması çok iyi oluyor. Hem göz alıcı olmuyor hem de enerji tasarrufu elde ediliyor. Tabi WhatsApp için yapılan karanlık mod yazılımı bunun için değil sadece tasarım için, koyu renk sevenler için yapılmış bir şey desek doğru olacaktır.

İlginizi Çekebilir = WhatsApp Parmak İzi Kilidiyle Beraber 4 Yeni Özellik Sunacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..