Ölü Ozanlar Derneği Konusu, Özeti, Oyuncuları, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

15 Ekim 2019 Salı

Ölü Ozanlar Derneği Konusu, Özeti, Oyuncuları, İncelemesi

Ölü Ozanlar Derneği Konusu, Özeti, Oyuncuları, İncelemesi - Kurgu Gücü
Ölü Ozanlar Derneği Konusu, Özeti, Oyuncuları, İncelemesi
Ölü Ozanlar Derneği orijinal adıyla Dead Poets Society oldukça eski filmlerden olsa da günümüzde film önerileri dendiğinde tavsiye filmler içinde yer bir eser diyebiliriz. Peki Ölü Ozanlar Derneği filmini bu kadar kaliteli kılan ne? İşte Ölü Ozanlar Derneği konusu ve özeti nedir, oyuncuları kimlerdir, yönetmeni kimdir? tüm detayları film incelemesi adı altında sizler için inceledik..


1989 tarihinde yayınlanan Ölü Ozanlar Derneği IMDb puanı ile de oldukça çok konuşulan bir film. Yönetmen koltuğunda Peter Weir'ın oturduğu filmin başrolünde Robin Williams, Ethan Hawke, Robert Sean Leonard gibi isimler yer alıyor. Dramatik komedi türündeki film, 2 saat 8 dakika gibi uzun bir süreye sahip. Abd yapımı filmin senaryosunu Tom Schulman kaleme alırken yapımcılığını ise Paul Junger Witt ile Steve Haft üstlenmiştir.

Ölü Ozanlar Derneği Oyuncuları

Filmde John Keating rolünü Robin Williams, Todd Anderson rolünü Ethan Hawke, Neil Perry rolünü Robert Sean Leonard, Knox Overstreet rolünü Josh Charles, Charlie Dalton rolünü Gale Hansen, Richard Cameron rolünü Dylan Kussman, Steve Meeks rolünü Allelon Ruggiero ve Gerard Pitts rolünü ise James Waterston canlandırmıştır.

Ölü Ozanlar Derneği Konusu ve Özeti

1950'lerde geri kafalılığın iktidar olduğu Welton Akademisi bir o kadar da ciddi, disiplinli ve akademik saygınlığı yüksek olan bir okul konumundadır. İşte bu nedenle de bu okulun bu tavırdaki davranışlarından dolayı okul öğrencileri okulda oldukça sıkılmakta ve bunalmaktadırlar. Tabi her ne kadar bu tarz durumlar olsa da okula yeni atanan İngilizce öğretmeni John Keating sayesinde her şey biranda değişecek... Okul profiline göre çok zıt bir düşünce yapısına sahip olan yeni öğretmen, öğrencilere hayatlarını dolu dolu yaşamalarını, kalıplaşmış düşüncelerden uzaklaşıp ders kitaplarını yırtmalarını söyler. İşte Keating bu sayede neredeyse bütün öğrencilerin hayallerinin şekillenmesinde büyük rol oynuyor.

Bakınız = Esaretin Bedeli Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Keating'in bu tavırları okul yönetimi tarafından öğrenilir ve okuldan uzaklaştırma kararı alırlar fakat onlara büyük bir değer katan öğrencileri bu duruma göz yummayacak ve öğretmenlerini savunmak için harekete geçerler..

Ölü Ozanlar Derneği İncelemesi, Eleştirisi ve Yorumu

Film önerisi isteyenlere genelde eski de olsa mutlaka bu filmi izle denilen filmlerden bir tanesi olan Ölü Ozanlar Derneği 1989 senesinde tam olarak 4 dalda Oscar'a aday olarak gösterilmiştir. Güzel bir hikaye ile oldukça kalite oyunculuğun yapıldığı filmi mutlaka izlemeniz gerektiğini düşündüğüm bir film olduğunu düşünüyoruz.

IMDb Puanı: 8,1/10
Türü: Dramatik komedi
Oyuncuları: Robin Williams, Ethan Hawke, Robert Sean Leonard
Yönetmen: Peter Weir
Yayın Tarihi: 1989
Beyazperde Puanı: 4,5/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..