Sıkı Dostlar - Goodfellas Film Konusu, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

23 Ekim 2019 Çarşamba

Sıkı Dostlar - Goodfellas Film Konusu, İncelemesi

Sıkı Dostlar - Goodfellas Film Konusu, İncelemesi - Kurgu Gücü
Sıkı Dostlar - Goodfellas Film Konusu, İncelemesi
Sıkı Dostlar orijinal adıyla Goodfellas, oldukça eski bir olmasına rağmen hem aldığı ımdb puanı ile hem oyuncu ve yönetmen kadrosuyla herkesin film önerisi olarak tavsiye ettiği bir filmdir. Peki Sıkı Dostlar konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, yönetmeni kimdir, ne zaman vizyona girmiştir? İşte Sıkı Dostlar filmi hakkında tüm detaylar film incelemesinde sizlerle..


1990 senesinde vizyona giren Sıkı Dostlar, 2 saat 25 dakika gibi bir süre sahiptir. Yönetmen koltuğunda Martin Scorsese'in oturduğu film, Abd yapımı polisiye filmler ve mahkeme filmleri türündedir. Filmde Robert De Niro, Ray Liotta ve Joe Pesci gibi isimler rol almıştır. Senaryosunu Martin Scorsese ile Nicholas Pileggi'nin yazdığı filmin yapımcılığını ise Irwin Winkler üstlenmiştir.

Sıkı Dostlar Film Oyuncuları

Henry Hill rolünü Ray Liotta, Jimmy Conway rolünü Robert De Niro, Tommy DeVito rolünü Joe Pesci, Karen Hill rolünü Lorraine Bracco, Paul Cicero rolünü Paul Sorvino, Billy Batts rolünü Frank Vincent, Rosie rolünü Illeana Douglas ve Morrie Kessler rolünü ise Chuck Low canlandırmıştır.

Bakınız = Acı ve Zafer - Dolor y Gloria Filmi İncelemesi

Sıkı Dostlar Film Konusu

Bir gangster olan Henry Hill, Tommy De Vito ile Jimmy Conway adındaki iki arkadaşıyla birlikte soygun yapmayı planlar.. Henry dışındaki diğer arkadaşı soyguna katılan diğerlerini öldürerek mafya içinde yükselme başarısı gösterirler. Tabi bu durum elbette gangster Henry Hill'in hiç hoşuna gitmeyeceği için bir şey yapmak zorundandır.

Sıkı Dostlar filmi gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilen bir filmdir. Oldukça eski bir tarihe sahip olsa da hala günümüzde severek izlenen ve tavsiye filmler arasında sürekli yerini almaktadır.

Filmin Adı: Sıkı Dostlar
Orijinal Adı: Goodfellas
IMDb Puanı: 8,7/10
Türü: Polisiye, Mahkeme
Oyuncuları:  Ray Liotta, Robert De Niro, Joe Pesci
Yönetmen: Martin Scorsese
Yayın Tarihi: 1990
Beyazperde Puanı: 4,4/5

İlginizi Çekebilir
1- Köstebek - The Departed Konusu, İncelemesi
2- Zindan Adası - Shutter Island Konusu, İncelemesi
3- Başlangıç - Inception Konusu, İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..