Corona Virüsü Nedir, Belirtileri, Tedavisi Nelerdir? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

14 Şubat 2020 Cuma

Corona Virüsü Nedir, Belirtileri, Tedavisi Nelerdir?

Corona Virüsü Nedir, Belirtileri, Tedavisi  Nelerdir? - Kurgu Gücü
Corona Virüsü Nedir, Belirtileri, Tedavisi  Nelerdir?
Hepinizin bildiği üzere Çin'de ortaya çıkan Corona Virüsü bütün dünyayı panik içerisine soktu. Bu sebeple de Corona Virüsü Türkiye'ye geldi mi? etkileri neler, nasıl bulaşır, belirtileri neler, tedavisi nasıldır, ve korunma yolları nelerdir? gibi sorular herkes tarafından merak ediliyor. İşte konumuzda sizler için araştırmasını yaptık ve detayları yazdık..


Son gündem Çin'de meydana gelen Corona Virüsü oldu.. Belirtilene göre Çin'de yer alan deniz ürünlerinin satışının yapıldığı pazarda yer alan yılanlardan insanlara bulaşmış olabileceğidir. Diğer bir olay ise Corona Virüsü yarasalara tarafından bulaşmış olabileceğidir. Corona Virüsü yüzünden binlerce insan öldü. Bu durum bütün dünyada paniğe neden oldu. İşte bu doğrultu ise Corona Virüsü Türkiye'ye geldi mi? etkileri neler, nasıl bulaşır, belirtileri neler, tedavisi nasıldır, ve korunma yolları nelerdir? gibi sorular merak konusu oldu..

Yapılan açıklamalarda Corona Virüsü henüz Türkiye'de bulunmadığıdır fakat Çin'de hala yaygın bir şekilde devam etmekte olup binlerce insanın ölümüne neden olduğudur. Şimdi gelin Corona Virüsü hakkında bilinmesi gerekenler öğrenelim.

Corona Virüsü Nedir?

Sağlık kanallarında doktorların verdikleri bilgiler doğrultusunda Corona Virüsü; Üst solunum yollarında enfeksiyona yol açabilen viral etkenlerden sadece bir tanesi olarak belirtiliyor. Devamında verilen bilgide bu enfeksiyon aynı mevsimsel grip gibi olup ayırt etmek oldukça zordur. Bu hastalık genellikle hayvanlarda ortaya çıksa da nadir olarak ise hayvanlardan insanlara beraberinde de insanlardan insana bulaşabilmektedir. Bunun örneği de Çin'de yaşanan olayları gösterebiliriz.

Corona Virüsü Nasıl Bulaşır?

Yukarıda belirttiğimiz üzere genelde hayvanlarda ortaya çıkan bu hastalık, hayvanlardan insanlarda bulaştıysa bu hastalık bulaşma sebebi ise damlacık yoluyla olduğu belirtilmiştir. Beraberinde mevsimsel gripte de olduğu tokalaşma, yakın temas, aksırık, öksürük gibi yollarla da insanlar arasında bulaşma olasılığı bulunmaktadır. Genel olarak ağız ve burun kaynaklı olarak bulaşabilen Corona Virüsü, ilk olarak alt solunum yollarına ardından da tüm vücuda yayılma etkisine sahiptir. Yaşanan ölümlerin büyük bölümü ise alt solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak yaşanmıştır.

Bakınız = Çin'in UFO Benzeri Helikopteri 2020'de Havalanacak

Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir?

Daha öncede belirtilen durum sonucunda genel olarak mevsimsel grip benzeridir bu nedenle, ateş, iştahsızlık ve bu doğrultuda kilo kaybı, karın bölgesinde şişme, halsizlik, durgunluk, denge sorunları, nezle ve solunum sorunları, gözde renk değişikliği, görme sıkıntıları, gözlerin sulanması gibi durumlar Corona Virüsü belirtileri arasında yer aldığı belirtilmektedir.

Corona Virüsü Tedavisi Var mıdır? Varsa Nasıldır?

Bilinene göre Corona Virüsü bulaşan hastanın tedavisi için bir ilaç bulunmamaktadır. Antibiyotik gibi ilaçlar hastalığı tedavi etmez. Dinlenerek istirahat etmek, dengeli beslenmek ve özellikle de evde kalarak hastalığın yayılmasını engellemek ilk yapılması gerekenler arasında yer aldığı belirtilmektedir.

Corona Virüsünden Korunma Yolları

Oldu da Corona Virüsü bulunduğunuz bölgeye geldi. O zaman yapmanız gerekenler şu şekilde belirtilmektedir. Ağız ve burun kısmını kapatan maske takmak, elleri oldukça sık yıkamak, öksürürken ya da hapşırırken mendil kullanmak, bilinmeyen yüzeylerle temas edilmesi sonrası elleri kesinlikle yüz, burun, ağız ve gözlere temas ettirmemelisiniz. Hastalığın bulaştığı kişilerden ve kapalı alanlardan elinizden geldiği kadar uzak durmanız hem Corona Virüsünün hem de diğer solunum yolu ile bulaşan virüslerin bulaşmaması için oldukça etkilidir.

Corona Virüsü Hangi Ülkelerde Görüldü?

Açıklanana göre yeni tip Corona Virüsü, günümüze kadara Asya'da 10'nun üzerindeki ülke ve bölgede görülmüştür. Vakaların geneli Çin'de bulunan kişilerdir.

Yukarıda paylaşılan bilgilerin büyük çoğunluğu farklı sağlık ve haber kaynaklarından derlenerek hazırlanmıştır.

İlginizi Çekebilir
1- NASA'nın Uzay Aracı Curiosity, Mars’taki Nehirler Buharlaştı Diyor!
2- Intel, Yapay Zeka ile Felçlilere Umut Işığı Yaktı
3- Antartika'da NASA'yı Bile Şaşırtan Buzulun Altındaki Canlı

1 yorum:

  1. Corona virüsü Türkiye'de dediler bizde bunun içinn kolonya aldık umarım bulaşmaz kimseye

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..