Google İlk Sayfada Çıkan Bilgiler Bazen Yetersiz Olabiliyor - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

15 Şubat 2020 Cumartesi

Google İlk Sayfada Çıkan Bilgiler Bazen Yetersiz Olabiliyor

Google İlk Sayfada Çıkan Bilgiler Bazen Yetersiz Olabiliyor - Kurgu Gücü
Google İlk Sayfada Çıkan Bilgiler Bazen Yetersiz Olabiliyor
Google ilk sayfa her zaman bizler için en iyi seçeneklerin sunulduğu bir alandır fakat bazen o kadar eski bilgiler ilk sayfada çıkar ki bunların günümüzde doğru olma ihtimali oldukça düşük olabilir. Çünkü bazı bilgiler sabit olmadığı güncellenmesi gerekir ve çoğu sitede o bilgilerin güncellemesini yapmaz.


Google sizlere her ne kadar en iyi bilgiyi en başta çıkarmaya çalışsa da elbette robotlarla yürütülen bir sistemin hataları illa ki olacaktır. Çünkü robotlara SEO uyumlu bilgiler sunduğunuz taktirde ya da sitenizin seo güncellemesi kaliteli olunca sizi en başa çıkarmaya yeterli diyebiliriz. Bu nedenle yararlı olmayan ya da eksik olan bilgiler google ilk sayfa içerisinde çıkabilir. İşte bu nedenle ilk sayfaya baktığınızda yeterli bilgi bulamayabilirsiniz o yüzden diğer sayfaları da incelemeniz sizler için oldukça iyi sonuçlar doğurabilir. Bir konu ilk sayfada çıkmadı diye kalitesiz yazıldığı anlamına gelmez sadece yetersiz SEO uyumu olduğu için google tarafından geride bırakılmıştır.

Google, dediğimiz gibi her ne kadar kaliteli iş sunuyor olsa da sonuç olarak google botları tarafından kontrol ediliyor ve bu da ilk sayfaya çıkan bilgilerin bazen yetersiz olması konusunda engel olamıyor. Bu neden ile mükemmel yazılar bile 2 belki 3. sayfalarda kalabiliyor.

Bakınız = Türkçe Alfabedeki Harfleri Tek Tek Google'a Yazdık!!

İnsanlarda yaratılan algı şu şekildedir; İlk sırada olan her zaman en kaliteli işi yapıyordur diye fakat bu algı aslında çok yanlıştır. Nedeni ise internet ortamında bir çok bilgi paylaşılıyor fakat kendine özgü kaliteli bilgiler oldukça geride kalıyor. Bunun sebebi aslında sitelerin kullandıkları temalar, SEO çalışmaları gibi kaynaklardır. Bir site 100 kelimeden oluşan bir yazı yazıyor ve ilk sırada çıkmayı başarıyor. Tamam belki net bilgiyi ulaştırmış olabilir fakat bunu SEO çalışmaları ve tema tasarımının SEO üzerinden yapılmasından kaynaklanıyor. Farklı bir site aynı konu hakkında kendine özgü bir paylaşım yapmış ve konuyu örneklendirerek en güzel bir şekilde açıklamış bunun sonucunda da 1000 kelimeden oluşan bir makale ile sizlerin huzuruna sunmuştur. Fakat bu adam yazdıklarının karşılığını alamamaktadır. Çünkü 100 kelime yazan adama daha çok para ödeyip sitesinin botlara karşı daha ilgi çekici yapılmasını sağladığı, bu nedenle de diğer 1000 kelime yazan sitenin parası olmadığı için herhangi bir SEO çalışmasına ya da ücretli temalara para vermemesinden dolayı emeklerinin boşa gitmesine neden oluyor.

Aslında sizlere anlatmak istediğim şey burada google'da ilk sayfada çıktı diye site en iyi bilgiyi ulaştırıyor anlamına gelmez. Diğer sayfalarda o kadar kaliteli bilgiler paylaşan siteler vardır ki ilk sayfada olanların paylaşımlarına göre belki de fark atar cinstendir. Sizler de her zaman ilk sayfa değil de diğer sayfalara da göz atmanız daha kaliteli bilgiler sunan kişilerin emekleri için oldukça önem arz ediyor.

İnternet belki de çoğunuzun bildiği üzere botlar tarafından yönetiliyor ve onlara doğru kaynağı sunduğunuz zaman ona göre hareket ediyorlar. Bunu örneklendirecek olursak; Bir siteniz var ve alan adında, konularınızda, etiket ve başlık gibi bir çok yerinde belirlediğiniz bir anahtar kelime geçiyor. İşte botlar bu anahtar kelimelere bakarak hareket ediyor genelde. Yani o kelimeler doğrultusunda konuları ön plana çıkartıyorlar.

İlginizi Çekebilir
1- Google İlk Sayfada Çıkmak İçin En Doğru 9 SEO Detayı
2- Google Haritalarda İlk Sırada Çıkmak İçin Yapılacak 6 Hamle
3- Google Ne Zaman Kuruldu? Google'dan 21. Yaş Gününe Özel Doodle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..