TSK'ya İlk Silahlı Drone 'Songar' Teslimatı Yapıldı - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

4 Şubat 2020 Salı

TSK'ya İlk Silahlı Drone 'Songar' Teslimatı Yapıldı

TSK'ya İlk Silahlı Drone 'Songar' Teslimatı Yapıldı - Kurgu Gücü
TSK'ya İlk Silahlı Drone 'Songar' Teslimatı Yapıldı
Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ilk silahlı drone olan olan 'Songar' resmen teslim edildi. Türkiye'nin yeni nesil yerli silahlarından bir tanesi olan 'Songar' TSK'ya teslim edildi. Bildiğiniz üzere ASİSGUARD, savunma sanayisine yönelik donanım, sistem, alt sistem ve yazılım geliştirme üzerine uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyordu. Bunun üzerine güvenlik güçlerinin talepleri ile birlikte yeni özellikler kazandırmış olduğu ilk silahlı drone olan 'Songar'' teslim etti.


Songar, yapılan testlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine resmen katılmış oldu. Bu sayede yani Songar'ın teslimatı ile birlikte Türk savunma sanayisinin güvenlik güçlerine milli sistemlerden bir yenisi daha eklendi.

Bakınız = Video Çekebilen En Uygun Fiyatlara 10 Drone ve Özellikleri

ASİSGUARD Genel Müdürü Ayhan Sunar'ın yaptığı açıklama ise şu şekilde; "Ülkemizin ilk silahlı milli drone sistemi olma özelliği taşıyan Songar, hedef bölgenin tespitinden tehdidi etkisiz hale getirmeye, operasyon sonrası hasar belirlenmesinden gerçek zamanlı görüntü aktarımına kadar kritik birçok görevi icra edebiliyor. Tekli veya çoklu drone sistemiyle eş zamanlı görev yapabilen Songar'ın güvenlik operasyonlarında önemli görevler üstleneceğine inanıyoruz. Yerli sanayimizi yenilikçi milli teknolojilerle ileri taşımaya odaklanarak yatırımlarımıza devam ederken, Songar'a yeni gelişmiş özellikler kazandırmak üzere de çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diyerek belirtti.

Teknoloji geliştikçe Türk Savunma Sanayisi de güçlenmeye devam ediyor. İlk silahlı drone 'Songar' ile daha da güçlenmiş olunacak..

İlginizi Çekebilir
1- Çin'in UFO Benzeri Helikopteri 2020'de Havalanacak
2- Intel, Yapay Zeka ile Felçlilere Umut Işığı Yaktı
3- WhatsApp Son Görülme Kalktı Mı, Neden Yok?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..