Aamir Khan'lı Ghajini Film İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

25 Mayıs 2020 Pazartesi

Aamir Khan'lı Ghajini Film İncelemesi

Aamir Khan'lı Ghajini Film İncelemesi - Kurgu Gücü
Aamir Khan'lı Ghajini Film İncelemesi
Aamir Khan filmleri arasında belki de en popüler filmlerden bir tanesi olan Ghajini konusu ne olduğu oldukça merak ediyor. Bunun yanı sıra Ghajini ne demek diye de araştırılıyor. İşte bizde sizlere Ghajini oyuncuları kimdir? Ghajini yönetmeni kimdir? Ghajini ne zaman vizyona girmiştir? gibi merak edilen tüm detayları film incelemesi adı altında inceleyeceğiz.


24 Aralık 2008 tarihinde vizyona giren Hint filmleri arasında yer alan Ghajini, tam tamına 3 saat 3 dakika sürüyor. Bollywood filmleri ve gerilim filmleri türünde yer alan filmin yönetmen koltuğunda A.R. Murugadoss oturuyor. Hindistan yapımı filmin senaryosunu yine yönetmen koltuğunda oturan A.R. Murugadoss kaleme almıştır. Filmin yönetmeni 2005 senesinde Tamill dilinde çektiği Ghajini filminin Hint uyarlamasını yapmıştır. Akıl Defteri filminden uyarlanan filmin başrolünde ise Hint sinemasının en çok tanınan isimlerinden olan Aamir Khan var..

Bakınız = Yabancı Filmler İzlemek İsteyenlerin Keşke Bitmeseydi Diyeceği Filmler

GHAJİNİ OYUNCULAR

Filmin oyuncu kadrosuna gelecek olursak, Sanjay Singhania/ Sachin rolünü Aamir Khan, Kalpana Shetty rolünü Asin Thottumkal, Sunita rolünü Jiah Khan, Ghajini Dharmatma rolünü Pradeep Singh Rawat, Satveer Kohli rolünü Tinnu Anand ve Inspector Arjun Yaday rolünü ise Riyaz Khan canlandırmıştır.

GHAJİNİ KONUSU

Ghajini izleyecek olanlar elbette öncelik olarak Ghajini konusu ne olduğunu merak ediyor. Hindistan'ın en zengin iş adamı olan Sanjay Singhania'ın nişanlısı Kalpna ile çok mutlu bir beraberliği bulunmaktadır. Bu mutluluklarını da yakın zamanda evlenerek süslemek isteyen çiftin başına oldukça korkunç bir saldırı gelir. Bu saldırı ise mafya lideri Ghajini, Sanjay Singhania'nın gözlerin önünde nişanlısı Kalpana'yı öldürmek olur. Beraberinde de saldırı esnasında kafasına darbe alarak hafızası kaybolan Sanjay'ın her 15 dakikada bir hafızasından her şey silinip gider. Nişanlısını öldüren mafya lideri Ghajini'den intikam almak için yemin eden Sanjay, hafızasındakileri unutmamak için hatırladığı her şeyi vücuduna ve beraberinde de not defterine kaydeder. Ghajini, karmaşayı çözmek adına ipuçlarını takip etmesi gerekecektir.

Ghajini fragman üzerinden baktığım kadarıyla oldukça güzel bir film gibi duruyor. Normalde Hint filmleri sevmeyen biri olarak Sevginin Gücü (Bajrangi Bhaijaan) filmini izledikten sonra ısınmaya başladım ve beraberinde Sultan filmini daha sonra da Hıçkırık filmini ve en son olarak da 3 Aptal (3 Idiots) filmi izleyerek Hint filmlerinin kalitesini görmüş oldum. Bazı filmlerde Hint Dansları oldukça fazla olması beni sıkıyor olsa da geneli itibarıyla oldukça kalite filmler ortaya çıkarmışlar.

Beyazperde Puanı: 4/5
Ghajini imdb puanı: 7.3
Ghajini sinemalar: 8.3

İlgili Konular
1- Shah Rukh Khan Kimdir, Kaç Yaşındadır? Hayatı
2- Dövüş Ustalarının En İyilerinden Biri Olan jackie Chan'in En İyi 10 Filmi
3- Futbol İle Alakalı Filmler: 11 Futbol Film Önerisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..