Jennifer Lawrence'lı Kızıl Serçe - Red Sparrow Film İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

22 Mayıs 2020 Cuma

Jennifer Lawrence'lı Kızıl Serçe - Red Sparrow Film İncelemesi

Jennifer Lawrence'lı Kızıl Serçe - Red Sparrow Film İncelemesi - Kurgu Gücü
Jennifer Lawrence'lı Kızıl Serçe - Red Sparrow Film İncelemesi
Jennifer Lawrence filmleri arasında yer alan orijinal adı Red Sparrow olan Kızıl Serçe konusu nedir? Kızıl Serçe sinemalar için ilgi çeken bir film olsa da, ailecek izlenecek bir değildir. Peki Kızıl Serçe oyuncuları kimler? Kızıl Serçe yönetmeni kim? İşte sizlere Kızıl Serçe imdb puanı da dahil olmak üzere film hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar film incelemesinde hazırladık..


Kızıl Serçe vizyon tarihi 1 Mart 2018 tarihi olarak biliniyor. 2018 filmleri arasında yer alan film, gerilim filmleri ve casus filmleri türünde işlenmiştir. 2 saat 21 dakika süren filmin yönetmen koltuğunda Francis Lawrence otururken, Abd yapımı Kızıl Serçe oyuncular arasında Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts gibi isimler yer alıyor. Kızıl Serçe senaryosunu Justin Haythe tarafından kaleme alınırken, orijinal fikri Jason Matthews'e aittir. Filmin yapımcılığını ise David Ready, Jenno Topping, Steven Zaillian ve Peter Chernin üstlenmiştir.

KIZIL SERÇE OYUNCULAR

Red Sparrow oyuncuları kimler diye merak ediyorsanız, gelin hangi rolü kimin canlandırdığını inceleyelim. Filmde Dominika Egorova rolünü Jennifer Lawrence, Nate Nash rolünü Joel Edgerton, Ivan Egoroy rolünü Matthias Schoenaerts, Matron rolünü Charlotte Rampling, Stephanie Boucher rolünü Mary-Louise Parker, Colonel Zyugonoy rolünü Ciaran Hinds, Ninan Egorova rolünü Joely Richardson ve Marty Gable rolünü ise Bill Camp canlandırmıştır.

Bakınız = 2019'da Vizyona Girecek Mutlaka İzlenmesi Gereken 16 Olağanüstü Film

KIZIL SERÇE KONUSU

Jennifer Lawrence'lı Kızıl Serçe - Red Sparrow Film İncelemesi - Kurgu Gücü
Jennifer Lawrence'lı Kızıl Serçe - Red Sparrow Film İncelemesi
Dominika, genç bir balerindir. Onun yerini almak isteyen bir kadın, hain bir plan kurar ve sahnede eşli bale yaparken, bale eşi belli etmeden Dominika'nın ayağının kırılmasına neden olur. Bu kasten yapmış olsa da, en başında bu anlaşılmaz. Taa ki, Dominika'nın amcası Ivan Egoroy ona planlanan bu hainliği anlatana kadar. Artık bale hayatına son vermek zorunda kalan Dominika, annesine bakmak zorundadır fakat hem kaldığı yeri hem de annesinin sağlık ihtiyaçlarını bale yaptığı yerin karşıladığı ama artık bale yapmayacağı için orasının bu ihtiyaçlarını karşılamaması sonrasında, amcası Ivan ona bir iş teklif eder ve devlet ile çalışmasını ister.

Bakınız = Bold Pilot Şampiyon Filmi İncelemesi - Halis Karataş Filmi

Bunun üzerine bir adamı baştan çıkartıp bir otel odasına götürmesi gerektiğini belirtirler. Otel odasına gittiklerinde götürdüğü adamı gözleri önünde öldürürler. Bunu gören tek kişi Dominika olduğu için kendisininde ölmesi gerektiği söyleyen amcası ona bir şans daha tanır. Bu şans ise Sparrow School'a yani onun gibi üstün yetenekli gençlere bedenlerini ve zihinlerini bir silah olarak kullanmayı öğreten gizli istihbarat örgütüne katılması gerektiğidir. Bu şansı kabul eden Dominika, artık güçlü bir kadın olmuş ve hem geçmişiyle yüzleşmeli hem de sevdiği herkesin hayatını tehlike altındayken, Dominika'nın tek güvenebileceği kişi olduğunu söyleyen Amerikalı CIA ajanı Nathaniel Nash'le uzlaşma sağlamalıdır...

Filmde birçok sahnede "" yerler vardır. Bu nedenle de ailecek izlenmesi doğru değildir diye düşünüyoruz. Özellikle çocuklar ile izlenebilecek bir film kesinlikle değildir. Cinselliğin oldukça önde olduğu bir filmdir. Kızıl Serçe filmini bende izledim, sırf Jennifer Lawrence'ın Açlık Oyunları film serisini sevdiğim için bunu da izleme gereği duydum. Benim için güzel bir filmiydi diye soracak olursanız, konu olarak işlenişine bakacak olursak fena sayılmayacak bir filmdi. Her ne kadar aksiyon içeren bir film olmayıp, çoğu sahnesi durağa geçse de psikolojik savaşında verildiği bir filmdi. +18 olarak izlenebilecek bir film olduğunu tekrar belirtmek istiyorum. Son olarak Kızıl Serçe imdb puanı ise 6,6 olarak belirtilemiştir.

İlgili Konular
1- Amber Heard Filmleri İzlemek İsteyenlere 10 Amber Heard Filmi
2- Martin Scorsese Filmleri: Martin Scorsese'ın Yönettiği En İyi 10 Filmi
3- Fırtına Anı Film Konusu, Oyuncuları: 2018 Gerilim Filmleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..