YouTube Video Ping Atma Yöntemleri - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

21 Mayıs 2020 Perşembe

YouTube Video Ping Atma Yöntemleri

YouTube Video Ping Atma Yöntemleri - Kurgu Gücü
YouTube Video Ping Atma Yöntemleri
Youtube ping atma konusunda sıkıntı yaşayan kişiler için bu konuyu hazırlama ihtiyacı duyduk. Özellikle de youtube toplu ping atma konusunda sorunlar yaşayan çok kişi olduğunu gördük. Hadi o zaman youtube videolarınızın hızlı index alması için neler yapabilirsiniz onlardan bahsedelim.


Youtube videolarınızı hızlı indexlenmesi için yapmanız gereken iki yol var. Bunlardan biri search console youtube kanalınızı kaydettirmek olacaktır. Diğer yöntem ise site haritası göndermeniz olacaktır. Peki bu işlemler nasıl olacak?

https://www.google.com/webmasters/sitemaps/ping?sitemap=Kanal Linkinizi Yapıştırın

Yukarıda bulunan linkin sonunda yer alan kırmızı yazıyla yazılmış "Kanal Linkinizi Yapıştırın" yazan yere kendi youtube kanal linkinizi yapıştırıp, arama çubuğuna yapıştırın ve enterlayın. Ardından karşınıza "Site Haritası Bildirimi Alındı. Site Haritanız, taranacak Site Haritaları listemize başarıyla eklendi. Bu Site Haritasını Google’a ilk kez bildiriyorsanız, durumunu izleyebilmek için http://www.google.com/webmasters/tools/ üzerinden ekleyin. Gönderilen tüm URL’leri dizinimize eklemediğimizi ve görünüp görünmeyecekleri veya ne zaman görünecekleri konusunda herhangi bir tahminde bulunamadığımızı veya garanti veremediğimizi lütfen unutmayın." şeklinde bilgi çıkacak. Artık işlem tamam videolarınız hemen indexlenecektir.

Bakınız = Youtube'da İlk Sırada Çıkmak İçin 10 SEO Hamlesi

Search Console Kayıt Ettirmek

İkinci yöntem ise kanalınızı search console tools'a kayıt ettirmeniz güzel bir yol olacaktır. Özellikle de index almayan videonuzu google gibi getir diyerek inceleyebilir ve index almasını sağlayabilirsiniz. Peki google gibi getir nedir? Bunun cevabı "URL Denetimi: Google Gibi Getir - Google Search Console" konumuzda yer alıyor.

İlgili Konular
1- Youtube Telif Yememek İçin 15 Saniye Yeterli mi?
2- Telefonda Ekran Kapalıyken Youtube Müzik(Video) Dinleme
3- Youtube Reklam Geliri Arttırmanın Püf Noktaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..