İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün 10 Maddede Akıl Almaz Hikayesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

17 Eylül 2020 Perşembe

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün 10 Maddede Akıl Almaz Hikayesi

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün 10 Maddede Akıl Almaz Hikayesi - Kurgu Gücü
İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün 10 Maddede Akıl Almaz Hikayesi


Süper Lig 2019/2020 sezonu şampiyonu Başakşehir FK
, büyük bir iş başardı ve 5 şampiyon takım arasına altıncı takım olarak yerleşmeyi başardı. Peki Başakşehir şampiyonluk hikayesi nedir? Başakşehir nereden geldi de Süper Lig şampiyonu olmayı başardı? İşte sizlere şampiyon İstanbul Başakşehir takımının efsane hikayesini 10 madde ile sıralıyoruz.


Şampiyon İstanbul Başakşehir FK'nın Hikayesi

  • İstanbul Başakşehir FK, İstanbul Belediye Başkanı olan Nurettin Sözen tarafından 1990 senesinde kurularak futbol hayatına yeni bir takım daha katmıştır.
  • İstanbul Başakşehir FK, bundan yaklaşık 6 sene öncesine kadar yani 2014 senesine kadar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor bünyesinde faaliyet göstermiştir.
  • Tam olarak 4 Haziran 2014 tarihine gelindiğinde ise belediye bünyesinden ayrılan Başakşehir takımı, artık İstanbul Başakşehir FK olarak yoluna devam etmiştir.
  •  Aslen takımın adı İstanbul Başakşehir FK olarak biliniyor olsa da sponsorluk nedeniyle de Medipol Başakşehir FK olarak da bilinmektedir.
  • 1997-98 sezonunda İstanbul Başakşehir FK, yükselme play-off'una çıkmıştır fakat Sakaryaspor'a yenilmekten kurtulamamıştır.. O dönem üst lige yükselmeyi başarmış olsaydılar, futbol tarihinde 1. lige yükselen ilk belediye takımı olacaklardı.
Bakınız = Süper Lig 2019/2020 Sezonu Şampiyonu Başakşehir Olmaya Çok Yakın!
  • İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü taraftarı çok olmasa da özel taraftar grubunun adı '1453 Başakşehir' olarak bilinmektedir.
  • İstanbul Başakşehir FK'nın bu tarihe kadar toplamda 8 farklı başkanı olmuştur. 2014 senesinden beridir Göksel Gümüşdağ takımın başkanıdır.
  • İstanbul Başakşehir FK'nın bu tarihe kadar toplamda 15 farklı teknik direktörü olmuştur. 2019 senesinden bu yana ise Okan Buruk takımın başındadır.
  • İstanbul Başakşehir FK, 4 sezon 3. ligde 13 sezon 1. ligde 12 sezonda Süper ligde mücadele etmiştir ve 2014 senesinden beridir de Süper Ligde mücadele etmektedir.
  • İstanbul Başakşehir FK'nün bu zamana kadar en çok gol atmış ve hala da kadrosunda yer alan oyuncu ise Edin Visca'dır. Edin Visca 317 maçta 86 gol atarak Başakşehir takımının en golcü takımı konumundadır.

İstanbul Başakşehir FK her ne kadar yaşlı bir oyuncu kadrosuna sahip olsa da Süper Lig 2019/2020 sezonu şampiyonu olmayı başardı. Biz de bu konumuzda sizlere şampiyon takım İstanbul Başakşehir FK'nın kuruluşundan şampiyonluğuna kadar olan spor geçmişinden 10 madde de bahsettik. Kuruluşundan bu yana da oldukça enteresan durumlar içinde kalan İstanbul Başakşehir FK, en sonunda şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

İlgili Konular
1- Messi Barcelona'dan Ayrılırsa 700 Milyon Euro Ödemek Zorunda!
2- Şampiyonlar Çeyrek Final Maçında Şok Skor! Barcelona 2-8 Bayern Münih
3- Erling Haland Kimdir, Kaç Yaşındadır? Oynadığı Takımlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..