Dune: Çöl Gezegeni Film Konusu, Oyuncuları - Dune Film İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

15 Ekim 2020 Perşembe

Dune: Çöl Gezegeni Film Konusu, Oyuncuları - Dune Film İncelemesi

Dune: Çöl Gezegeni Film Konusu, Oyuncuları - Dune Film İncelemesi
Dune: Çöl Gezegeni Film Konusu, Oyuncuları - Dune Film İncelemesi

Önümüzdeki senenin bu aylarında vizyona girecek olan Dune filmi konusu nedir? Dune: Çöl Gezegeni filmi oyuncuları kimlerdir? Bilim kurgu filmleri severler için yeni bir film daha vizyona girecek. Peki Dune Çöl Gezegeni ne zaman vizyona girecek? İşte sizler için Dune filmi hakkında merak edilen tüm detayları film incelemesi adı altında ele aldık.


Dune: Çöl Gezegeni filmi 1 Ekim 2021 tarihinde vizyona girecek. Bilim kurgu filmleri ile dram filmleri türünde olan Dune filmi yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve oturuyor. Abd yapımı filmin oyuncu kadrosunda Rebecca Ferguson, Timothee Chalamet ve Oscar Isaac gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosunun orijinal fikri Frank Herbert'e aitken Jon Spaihts, Eric Roth ve Denis Villeneuve senaryosunu kaleme almıştır. Filmin yapımcılığını ise Cale Boyter, Denis Villeneuve ve Joseph M. Caracciolo Jr. birlikte üstlenmiştir.


Dune: Çöl Gezegeni Oyuncuları

Paul Atreides karakterini Timothee Chalamet, Lady Jessica Atreides karakterini Rebecca Ferguson, Leto Atreides karakterini Oscar Isaac, Gurney Halleck karakterini Josh Brolin, Baron Harkonnen karakterini Stellan Skarsgard, Glossu Rabban karakterini Dave Bautista canlandırmıştır.


Bakınız = Netflix, Goerge Orwell'in Hayvan Çiftliği Romanını Filme Uyarlıyor


Dune: Çöl Gezegeni Filmi Konusu

Dune filmi uzak bir gelecekte geçmektedir ve kısaca ailesi çöl gezegeni Arrakis'in hakimiyeti elinde olan Paul Atreides'in hikayesini ele almıştır. Galaksinin çeşitli noktalarında farklı farklı gezegenler vardır ve bu gezegenler rakip feodal ailelerinin yönetimi içerisindedir. Çöl gezegeni Arrakis ise oldukça değerli bir kaynağın tek üretici olmasından dolayı da asil aileler tarafından kontrol etmek isteği doğurmaktadır. Bu kaynağın adı 'Baharat' olarak adlandırılmaktadır ve bu kaynak ile uzun bir yaşam süresinin yanı sıra yüksek bilinç gibi mükemmel yaşam sunarken, tabi bir de ciddi yan etkileri de bulunmaktadır. Buna ek olarak 'Baharat' kaynağı yıldızlararası yollarda gezinmeye de olanak sağlıyor. İşte bu kaynağı ele geçirmek için Paul ve ailesine feodal rakiplerden olan Harkonen ailesi büyük bir tuzak kuracaktır. İşte bu tuzak sonrasında Paul ailesi dağılır ve artık kaçak olarak görülür. Bunun sonrasında da Arrakis'in kontrolünü tekrar eline alabilmek için büyük bir isyan başlatacak olan Paul ailesi, bunun yanı sıra evreni de değiştirme konusunda bir fırsat yakalayacak.


Dune aslında bir romandır ve Frank Herbert tarafından 1965 senesinde yazılmıştır. İşte Legendary Entertainment yapımı bu romanın televizyon haklarını satın olarak roman uyarlaması olarak filme çevirecek. Yani Dune filmi konusu kısaca Frank Herbert'in Dune romanın konusu olacak. Dune filmi oyuncu kadrosu ise oldukça kalite isimlerle dolu diyebiliriz. bir bilim kurgu filmleri sever olarak Dune: Çöl Gezegeni filminin vizyona girmesini heyecanla bekliyorum. Dune Türkçe dublaj izle seçeneği de filmin vizyona girmesiyle çıkacak olsa da ben şahsen Dune Türkçe altyazı izle seçeneği ile izlemenizi hatta İngilizce biliyorsanız orijinal şeklinde izlemeniz daha iyi anlamanıza olanak sağlayacaktır.


İlgili Konular

1- 2018 Yılının En Çok Okunan ve En Çok Satan 40 Ünlü Yazarın Kitabı

2- Yenilmezler 4 Son Oyun - Avengers 4 End Game 2019 Film İzle

3- Dünya'nın En Yüksek IMDB Puanına Sahip Efsane 10 Filmi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..