Sitede Paylaşmak İçin YouTube Embed Kodu Nasıl Alınır? - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

16 Ekim 2020 Cuma

Sitede Paylaşmak İçin YouTube Embed Kodu Nasıl Alınır?

Sitede Paylaşmak İçin YouTube Embed Kodu Nasıl Alınır?
Sitede Paylaşmak İçin YouTube Embed Kodu Nasıl Alınır?

Birçoğunuz web siteleri içerisinde YouTube videolarına denk gelmişsinizdir ve bu nedenle de kendi web siteniz içerisinde kendi kanalınıza ait YouTube videoları paylaşmak istiyorsunuz fakat bir türlü nasıl yapılacağını bilmiyorsunuz. İşte aradığınız sorunun cevabı konumuzda. O zaman hadi birlikte YouTube Embed kodu nasıl alınır? sorusunun cevabını adım adım görelim.


YouTube embed code almak aslında çok basit fakat bilmeyen için elbette zor bir işlem. YouTube embed responsive temaların genel yapına uygun bir şekilde ekleme yapabiliyorsunuz. Tabi önce YouTube embed link nereden alacaksınız onu öğrenelim.


YouTube Embed Kodu Nedir?

Embed kodu nasıl bulunur sorusuna geçmeden önce kısaca embed kodu nedir sorusunun cevabını verelim. YouTube embed kodu demek, videonuzun html şablonlarına eklenip o eklenen yerde video şeklinde görülmesi ve tıklandığında videonun açılmasını sağlayan kod yapısıdır.


Bakınız = Dünyanın En Çok Abonesi Olan Youtube Kanalları: TOP 40!!!


Sitede Paylaşmak İçin YouTube Embed Kodu Nasıl Alınır?

  • İlk olarak yapmanız gereken elbette youtube.com adresine girmek olacak.
  • Daha sonra hangi videoyu siteniz içerisinde paylaşacaksınız o videoyu açın.
  • Videonun alt kısmında 'Paylaş' butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan pencerede 'Yerleştir' seçeneğine tıklayın.
  • Tıkladığınızda karşınıza 'Video Yerleştirin' adı altında 'iframe' kodu verecek.
  • Dilerseniz 'Başlat' yazan yerden videonun nereden başlamasını istiyorsunuz saniye ayarlayın. O kutucuğu işaretlemezseniz videoyu en başından başlatan bir kod verilir.
  • O kodların hemen altında 'Kopyala' yazan butonu tıklayın ve kodları kopyalayın.


YouTube Embed kodu alma bu kadar basit bir şekilde alınıp, sitenizde nerede olmasını istiyorsanız kodları oraya yapıştırın. İşlem tamam! Artık sizin de YouTube videonuz sitenizde görülebilir. Bunu her video için tek tek yapmanız gerekmektedir. Yani kanaldaki videoları tek seferde sitenize aktarma gibi bir şey şuanda yoktur.


İlgili Konular

1- Youtube Doğrulama Rozetleri Uygunluk Kriterlerini Zorlaştırdı

2- Youtube Reklam Geliri Arttırmanın Püf Noktaları

3- YouTube Video Etiketleri Görmek İçin Yapılması Gereken 5 Basit Adım


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..