YouTube Kanalı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir? - YouTube Kanal Silme - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

13 Ekim 2020 Salı

YouTube Kanalı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir? - YouTube Kanal Silme

YouTube Kanalı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir? - YouTube Kanal Silme
YouTube Kanalı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir? - YouTube Kanal Silme

YouTube kanalı açtınız fakat o kanal artık işinize yaramadığı için silmek istiyorsunuz fakat yeni YouTube Studio içerisinde nasıl sileceğinizi bilmiyorsunuz. İşte bilmeyenler için YouTube kanal silme işlemi nasıl yapılır? sorusunun cevabını adım adım sizler için anlatacağız.


YouTube kanalını kalıcı olarak silmek demek; yorumlar, videolar, mesajlar, oynatma listeleri ve beraberinden geçmiş de dahil olmak üzere içeriklerinizi kalıcı olarak silmek anlamına gelir. Tüm verilerinizi silmek istiyorsanız YouTube kanal silme 2020 adımlarını anlatalım.


YouTube Kanalını Kalıcı Olarak Silme

  • İlk olarak google hesabınızla YouTube üzerinde oturum açın.
  • Daha sonra sağ üstteki kanal simgenize tıklayıp açılan seçeneklerden 'YouTube Studio' seçeneğine tıklayın.
  • Ardından yine sağ üst kısımda yer alan kanal simgenize tıklayıp, silmek istediğiniz YouTube kanalını seçmek için 'Hesap Değiştir' seçeneğine tıklayın ve silmek istediğiniz kanalı seçin.
  • Açılan YouTube Studio sayfanızdaki sol menüde yer alan 'Ayarlar' seçeneğine tıklayın.


  • Ardından önce 'Kanal' seçeneğine sonra da 'Gelişmiş Ayarlar' seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfada biraz aşağıya indiğinizde 'YouTube içeriğini kaldır' seçeneğine tıklayın.
  • Hemen sonrasında genel olarak oturum açmanız isteniyor, oturum açın.
  • Karşınıza çıkan alanda 'İçeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum' seçeneğine tıklayın.
  • Ardından çıkan sayfada kutucuğu işaretleyin.
  • Daha sonra 'İçeriğimi sil' butonuna tıklayın.
  • Daha sonra içeriğinizi silebilmeniz adına Kanal Adınızı doğru bir şekilde kutuya yazmanız isteniyor, yazın ve onaylayın.


Kısaca YouTube kanal silme linki aramanıza gerek yok. Yukarıdaki adımları uyguladığınız zaman direkt YouTube kanal silme işleminizi kolayca yapabileceksiniz. Ayrıca silme işleminden sonra hala YouTube kanalınıza dair içerikleri görmeye devam edebilirsiniz. Çünkü silme işlemi bazen biraz zaman alabilmektedir. Şunu da belirtmek isterim ki, eğer Google hesabınıza bağlı YouTube kanalınızı silerseniz, Google hesabınız silinmez sadece YouTube kanalınız silinir.


YouTube kanal silme mobil olarak şuanda yapılmıyor. Yani Youtube kanal silme telefon ile mümkün olmadığı için bilgisayar, tablet gibi cihazlarla bu işlemi yapabilirsiniz.Son olarak şunu da ekleyip konuya son vereceğim arkadaşlar; bir kanalı sildikten sonra YouTube Analytics üzerinde kanal URL'si ya da kanal adı aratılamaz veya görüntülenemez. Tabi izlenme süresi gibi kanalınız ile ilişkisi olan veriler toplu raporlarda yer alır ama silinmiş kanal ile ilişkilendirilmez.


İlgili Konular

1- 11 Maddede En Popüler Youtube Video Konuları

2- YouTube Kanal Kapak Resmi Değişmiyor Sorunu Çözümü

3- YouTube Video Etiketleri Görmek İçin Yapılması Gereken 5 Basit Adım


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..