UEFA Avrupa Ligini En Az 1 Defa Kazanmış 20 Teknik Direktör - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

8 Aralık 2018 Cumartesi

UEFA Avrupa Ligini En Az 1 Defa Kazanmış 20 Teknik Direktör

UEFA Avrupa Ligini En Az 1 Defa Kazanmış 20 Teknik Direktör - Kurgu Gücü

Futbolu her ne kadar oyuncular oynuyor olsa da onları yöneten ve maçlara hazırlayan kişiler yani Teknik Direktörleri asla unutmamak lazım. UEFA Avrupa liginde takımlar şampiyon oluyor fakat bu şampiyon takımların başında onları şampiyon yapan Teknik Direktörler de bulunuyor. Bu günkü konumuzda UEFA Avrupa ligini bir defa da olsa kazanmış teknik direktörlerden bahsedeceğiz.





UEFA Avrupa ligini 1 Defa Kazanan Teknik Direktörler


Christophe Lollichon
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Christophe Lollichon - Kurgu Gücü
Chelsea'ye 2013/2013 sezonunda UEFA Avrupa ligini kazandıran Christophe Lollichon, bir defa da olsa UEFA Avrupa ligini kazandırmayı başarmıştır.



Andre Villas-Boas
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Andre Villas-Boas - Kurgu Gücü
2010/2011 sezonunda FC Porto'ya kazandırdığı şampiyonlukla Andre Villas-Boas da UEFA Avrupa ligini bir defa kazandırmayı başaran takımlardan bir tanesidir.




Quique Flores
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Quique Flores - Kurgu Gücü
2009/2010 sezonunda Atletico Madrid'e kazandırdığı şampiyonluk sayesinde Quique Flores de listemizde yer almaya hak kazanmıştır.
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Mircea Lucescu - Kurgu Gücü
2008/2009 sezonunda Shakhtar Donetsk'e şampiyonluk heyecanı yaşatan ve 2018 de Türkiye A Milli takımımızın başında olan Mircea Lucescu da kaliteli bir teknik direktör olduğu kazandırdığı bu şampiyonlukla göstermiş oluyor.





Dick Advocaat
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Dick Advocaat - Kurgu Gücü
2007/2008 sezonunda Zenit'e yaşattığı UEFA Avrupa ligi şampiyonluğu sayesinde listemizde yer almayı başaran Dick Advocaat daha öncede Süper ligde Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapmıştı.



Valeri Gazzaev
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Valeri Gazzaev - Kurgu Gücü
2004/2005 sezonunda CSKA Moskova'yı UEFA Avrupa ligi şampiyonu yapmayı başaran Valeri Gazzaev de listemizde yerini almayı başardı.





Rafael Benitez
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Rafael Benitez - Kurgu Gücü
2003/2004 sezonunda Valencia'ya Avrupa ligi şampiyonluğu yaşatmış olan Rafael Benitez de listemizde yer alıyor.



Bert van Marwijk
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Bert van Marwijk - Kurgu Gücü
2001/2002 sezonunda muhteşem bir performans sergileyen Feyenoord Rotterdam, UEFA Avrupa liginde şampiyon olduğunda başlarında teknik direktör olarak Bert van Marwijk yer alıyordu.
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Gerard Houllier- Kurgu Gücü
2000/2001 sezonunda Liverpool'a UEFA Avrupa ligini kazandıran Teknik direktör Gerard Houllier'i de listemize eklemeden tabi ki olmaz.





Fatih Terim
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Fatih Terim - Kurgu Gücü
İşte unutulmaz bir tarihi yazan büyük teknik direktör Fatih Terim 1999/2000 sezonunda Süper ligde başarı üzerine başarı alan aslan lakaplı takım olan Galatasaray'ı 1 defa UEFA Avrupa ligi şampiyonu yaparak Türkiye takımları içinde ilk defa bir takımın bu heyecanı yaşamasını sağlamıştır.



Alberto Malesani
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Alberto Malesani- Kurgu Gücü
1998/1999 sezonunda İtalya ligi ekiplerinden AC Parma'yı UEFA Avrupa ligi şampiyonu yapmayı başaran Alberto Malesani'yi de listemize ekledik.



Luigi Simoni
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Luigi Simoni - Kurgu Gücü
1997/1998 sezonunda yine bir İtalya ligi takımı olan FC Internazionale'ı bir defa UEFA Avrupa ligi şampiyonu yapan Luigi Simoni de listemizde yerini aldı.



Huub Stevens
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Huub Stevens - Kurgu Gücü
1996/1997 sezonunda bir Alman takımı olan Schalke 04'ü UEFA Avrupa ligi şampiyonu yapan Huub Stevens da listemizde yerini almış durumda.
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Franz Beckenbauer - Kurgu Gücü
Teknik direktörlüğü dışında futbolculuğuyla da bilinen Franz Beckenbauer, 1995/1996 sezonunda Alman ekiplerinden Bayern Münih'e Avrupa ligi şampiyonluğu yaşatmıştır.






UEFA Avrupa ligini 2 Defa Kazanan Teknik Direktörler



Diego Simeone
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Diego Simeone - Kurgu Gücü
2011/2012 ve 2017/2018 sezonlarında Atletico Madrid'e UEFA Avrupa ligi şampiyonlukları kazandıran Diego Simeone, UEFA Avrupa ligini kazanan teknik direktörler listemizde yerini almayı başarıyor.



Jose Mourinho
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Jose Mourinho - Kurgu Gücü
2002/2003 sezonunda Porto'ya, 2016/2017 sezonunda Mancester United'a UEFA Avrupa ligi şampiyonluğunu kazandıran Jose Mourinho da listemizde yerini almayı başardı.





Juande Ramos
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Juande Ramos - Kurgu Gücü
2005/2006 ve 2006/2007 sezonlarında İspanya ligi ekiplerinden Sevilla'yı üst üste iki kez UEFA Avrupa ligi şampiyonu yapan Juande Ramos da listemizde yerini aldı.



Luis Molowny
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Luis Molowny - Kurgu Gücü
1984/1985 ve 1985/1986 sezonlarında Real Madrid'e UEFA Avrupa ligi şampiyonluğu yaşatan Luis Molowny de UEFA Avrupa ligini kazanan teknik direktörler listemizde yerini aldı.




UEFA Avrupa ligini 3 Defa Kazanan Teknik Direktörler


UEFA Avrupa ligi tarihi boyunca çeşitli takımların başında yer alan bu iki teknik direktör, 3 er defa görev yaptıkları takımlara UEFA Avrupa ligi şampiyonluğu yaşatmayı başardılar.


Giovanni Trapattoni
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Giovanni Trapattoni - Kurgu Gücü
1976/1997 sezonunda Juventus, 1990/1991 sezonunda İnternazionale ve yine 1992/1993 sezonunda Juventus'a UEFA Avrupa ligi şampiyonlukları yaşatan Giovanni Trapattoni de listemizde yerini almayı başardı.





Unai Emery
UEFA Avrupa Ligini Kazanmış Teknik Direktörler - Unai Emery - Kurgu Gücü
2013/2014 - 2014/2015 - 2015/2016 sezonlarında İspanya ligi ekiplerinden Sevilla'ya üst üste 3 defa şampiyonluk yaşatan efsane teknik direktör Unai Emery listemizde 1. sırada yer almayı başarmıştır. UEFA Avrupa ligini 3 defa kazanarak liderlik sırasında yer alan genç teknik adam, oldukça iyi işler çıkarttı diyebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..