Yazılarınızın Kopyalanmaması İçin Mouse Sağ Tık Kopyalama Engeli Kodu - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

27 Aralık 2018 Perşembe

Yazılarınızın Kopyalanmaması İçin Mouse Sağ Tık Kopyalama Engeli Kodu

Yazılarınızın Kopyalanmaması İçin Mouse Sağ Tık Kopyalama Engeli Kodu - Kurgu Gücü
Yazılarınızın Kopyalanmaması İçin Mouse Sağ Tık Kopyalama Engeli Kodu
Blogger altyapılı ya da herhangi bir web sitesinde yazdığınız yazıların kopyalanıp başka sitelerde paylaşılmasını istemiyorsanız '' sağ tık kopyalama engeli kodu '' getirebileceğiniz bir kodu sizlere sunacağız. Bu kod sayesinde artık siteniz içerisinde paylaştığınız yazılar sağ tıklama yapılarak kopyalanma şansı olmayacak.

Bir çok site sahibinin en çok şikayetçi olduğu durumlardan bir tanesi de emek hırsızlığı yani yazılan yazıların kopyala/yapıştır yapılıp çalışması oluyor. Düşünsenize siz saatlerce uğraşıp, çeşitli kaynaklardan yararlanarak bilgiler paylaşıyorsunuz emek veriyorsunuz ama elin kişisi gelip sizin saatlerce emek verdiğiniz yazınızı bir mouse hareketiyle kopyalayıp kendi sitesine yapıştırıyor. İşte bu gerçekten emek hırsızlığı oluyor ve sizin emeklerinizden kazanç sağlıyor. Peki '' Sağ Tık Kopyalama Engeli Kodu'' nasıl getirebilirim? diye merak ediyorsanız vereceğim kodu uygun olan alan ekledikten sonra artık yazılarınız kopyala yapıştır yapmaya kapalı olacaktır.




<script type="text/javascript">
//form tags to omit in NS6+:
var omitformtags=["input", "textarea", "select"]
omitformtags=omitformtags.join("|")
function disableselect(e){
if (omitformtags.indexOf(e.target.tagName.toLowerCase())==-1)
return false
}
function reEnable(){
return true
}
if (typeof document.onselectstart!="undefined")
document.onselectstart=new Function ("return false")
else{
document.onmousedown=disableselect
document.onmouseup=reEnable
}
</script>

Yukarıda belirttiğimiz kodu şablonunuzda uygun alana ekledikten sonra artık sitenizde yazdığınız hiçbir içerik kopyalanamayacak. Blogger altyapısını kullananlar verdiğimiz kodu Panel'e girip oradan '' Yerleşim '' seçeneğini tıklayıp '' Gadget Ekle '' seçeneğinden '' HTML/JavaScript '' butonuna tıklayarak kodu ekleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir = Blogger'da Belirli Linklerin Renklerini Değiştirmek İçin Ne Yapmalıyım

Mouse sağ tuşu engelleme kodu sayesinde emeklerinizin çalınmasına engel olabilirsiniz. Sonuçta hepimizin verdiği bir özgün çalışma var ve bunun çalınmasını kimse istemez. Sonuçta hırsızlık sadece para çalmak ya da herhangi bir eşyayı çalmak değil emek çalmanın da hırsızlık olduğunu insanların öğrenmesi gerekiyor.



Yukarıdaki kod çok uzun diyorsanız daha kısa olan aşağıdaki kodu şablonunuzda uygun alana eklemesini yapabilirsiniz.

<script language="javascript" src="http://ic.sitekodlari.com/sagtusengelleme1.js"></script>



Emeklerinizin çalınmaması adına oldukça iyi bir durum olan bu kod bir bakıma da olumsuz sonuçlar doğurabilir. Misal bir öğrenciye ödev verilmiş ve öğrenci verilen ödevi araştırmak için sitenize giriyor ve sitenizde işine yarayan bir alan buluyor. Bulduğu bu alanı Sağ Tık Kopyalama yaparak almak istiyor fakat bir bakıyor bu durum söz konusu değil. O yüzden kendi yazmak için uğraşmayacağı için hemen sitenizde çıkıyor ve başka bir siteye bakıyor. Demem o ki sitenizde vakit geçirme süresinin azalmasına neden olabileceğini de bilmenizde fayda vardır.

✔ İlginizi Çekebilir = Site Tanıtmak İsteyenlere Muhteşem 5 Marka Değeri Kazandıran Öneri

NOT: Kodlar farklı sitelerden alınmış olup Kurgu Gücü herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

1 yorum:

  1. Blog sitenizi çok hoş buldum yeni keşfettim ayrıca attığınız her adımda başarılı olmanız ümidiyle..

    Bende sizi kişisel blogger siteme beklerim ZanaLab
    https://www.zanalab.com ya da www.zanalab.com

    YanıtlaSil

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..