Forrest Gump Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

13 Ekim 2019 Pazar

Forrest Gump Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Forrest Gump Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi - Kurgu Gücü
Forrest Gump Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi
Forrest Gump adını mutlaka duymuş olduğunu fakat bir türlü izleme fırsatı bulamadığınız en yüksek IMDb puanına sahip filmlerden bir tanesi olan filmdir. Tom Hanks Forrest Gump filmin başrolünde yer alıyor. Peki Forrest Gump ekşi gibi platformlarda konuşulmasının sebebi nedir? Forrest Gump konusu nedir, oyuncuları kimlerdi, yönetmeni kimdir, ne zaman yayınlanmıştır? İşte Forrest Gump hakkında tüm detayları film incelemesi adı altında sizler için hazırladık.


Forrest Gump, Tom Hanks'in başrolünde yer aldığı romantik, dram filmleri ve komedi türünde bir filmdir. 1994 senesinde yayına giren filmin yönetmen koltuğunda Robert Zemeckis oturmuştur. Abd yapımı bir film olan Forrest Gump, tam tamına 2 saat 20 dakika sürmektedir. Filmin başrollerinde Tom Hanks'in yanı sıra Gary Sinise, Robin Wright gibi isimlerde yer almıştır. Forrest Gump filminin senaryosunu Eric Roth kaleme alırken, yapımcılığını ise Steve Tisch ile Steve Starkey üstlenmiştir.

Forrest Gump Oyuncuları

Elbette ki filmin başrolü olan ve adeta bu filmde devleştiği söylenen Forrest Gump yani Tom Hanks bu filmde rol almıştır. Devamında Lieutenant Dan Taylor rolünü Gary Sinise, Jennifer Curran rolünü Robin Wright, Benjamin Bufford-Blue / Bubba Blue rolünü Mykelti Williamson, Mrs Gump rolünü Sally Field, Young Elvis Presley rolünü Peter Dobson, Himself rolünü Dick Cavett ve Forrest Gump Junior rolünü ise Haley Joel Osment canlandırmıştır.

Bakınız = Ölüm Günün Kutlu Olsun 2 Konusu, Oyuncuları: 2019 Filmleri

Forrest Gump Konusu

Film düşük I.Q. seviyesine sahip olan bir genç adamın hikayesini konu alıyor. Forrest Gump, I.Q. seviyesi düşük bir genç adamdır. Jenny ile tanışır ve ona aşık olur. Forrest Gump aralarında Kennedy, Nixon ve Elvis Presley'nin de olduğu tarihsel kişiler ile tamam şans daha doğrusu kaza eseri tanışır. İşte bu zaman 50'li senelerden tam tamına 70'li senelerin sonuna kadar olan zaman aralığında bütün olaylar gelişmektedir. Bu doğrultuda Forrest Gump, tesadüfen de olsa Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin oldukça önemli olaylarına şahitlik eder. Hatta şahitlik etmekle kalmaz resmen rol alır. Tabi bu düşük I.Q. seviyesine sahip olduğunu düşünülen Forrest Gump, bilmeden de olsa yaptığı şeylerin ne kadar da önemli sonuçlar olduğunun farkında değildir.

Bakınız = Acı ve Zafer - Dolor y Gloria Film İncelemesi

Forrest Gump İncelemesi, Eleştiri ve Yorumu

Şuna da açıklık getirmek isterim ki, bazı kişiler Forrest Gump ne demek diye merak ediyor. Herhangi bir çevirisi olmayan fakat herkesin Tom Hanks'in adeta devleştiği ve artık felsefileşen bir film olduğu söyleniyor. Gerçekten de harika bir film olduğunu söylemek istiyorum. Günümüze kadar olan bu zamana kadar belki de 10 defa izlediğim ve gerçekten her izlediğim de farklı bir zevk aldığım filmdir. Mutlaka izlenmesi gereken filmlerden bir tanesi olduğunu söylemeden de edemeyeceğim. Film her ne kadar hızlı ve öfkeli olmasa da türünün en iyi filmlerinden bir tanesi diyebiliriz. Peki ya sizler Tom Hanks Forrest Gump'ı hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorum olarak bizlere belirtirseniz seviniriz.

IMDb Puanı: 8,8
Türü: Romantik, Dram, Komedi
Yönetmen: Robert Zemeckis
Yayın Tarihi: 1994
Beyazperde Puanı: 4,7/10

İlginizi çekebilir
1- Kıyamet Film Konusu, Oyuncuları, İnceleme - Savaş Filmi
2- Elektrik Savaşları Film Konusu, Oyuncuları, İncelemesi
3- Casus - The Operative Film Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..