Life Is Beautiful - Hayat Güzeldir Film Konusu, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

17 Ekim 2019 Perşembe

Life Is Beautiful - Hayat Güzeldir Film Konusu, İncelemesi

Life Is Beautiful - Hayat Güzeldir Film Konusu, İncelemesi - Kurgu Gücü
Life Is Beautiful - Hayat Güzeldir Film Konusu, İncelemesi
İtalyanca adı La vita e bella olan orijinal adı Life Is Beautiful olan Hayat Güzeldir konusu bakımından da en çok beğenilen ve tavsiye edilen filmlerden bir tanesi konumunda. Peki Hayat Güzeldir konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, ne zaman vizyona girmiştir, yönetmeni kimdir? İşte Life is Beautiful filmi hakkında tüm detayları film incelemesi adı altında sizler için inceledik.


26 Şubat 1997 tarihinde vizyona giren filmin yönetmen koltuğunda Roberto Benigni oturmuştur. İtalya yapımı olan film, dram filmleri ve komedi filmleri türünde yer alıyor. 1 saat 57 dakika süren filmin başrollerinde Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes gibi isimler yer alıyor. Senaryosunu yönetmen koltuğunda oturan Roberto Benigni ile Vincenzo Cerami kaleme alırken, yapımcılığını ise Elda Ferri üstlenmiştir.

Hayat Güzeldir Oyuncuları

Guido rolünü Roberto Benigni, Dr Lessing rolünü Horst Buchholz, Dora's mother rolünü Marisa Paredes, Dora rolünü Nicoletta Braschi, Guido's Uncle rolünü Giustino Durano, Ferruccio Papini rolünü Sergio Bustric ve Bartolomeo rolünü ise Pietro De Silva canlandırmıştır.

Bakınız = Ucuz Roman Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Hayat Güzeldir Konusu

Filmde başrol oyuncusu olan Guido, çok güzel bir öğretmen olan Dora'ya aşık olması ve önlerine çıkan tüm engellere rağmen evlenmeleri ve sonrasında gelişen olayları konu edinmiştir. Evlenen çiftin bir süre sonra bir de çocukları olur. Her ne kadar aralarındaki bütün pürüzler kalkmış olsa da ortaya bir de savaş çıkar ve işler karışır. Yahudi olmalarından dolayı toplama kampına götürülürler. Orada Guido, oğluna savaşın ve esir kampının tamamen bir oyun olduğunu ve bu oyunu başarıyla tamamlaması sonucunda en çok istediği oyuncak olan tank oyuncağını hediye edeceğini söyler. İşte bu çerçevede olaylar gelişir. Bakalım Guido ve ailesi bu koşullarda neler yaşayacak.

Hayat Güzeldir Film Eleştirisi, Yorumu ve İncelemesi

En İyi Yabancı Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik dallarında Oscar ödülünü kazanan Hayat Güzeldir, adından da anlaşılacağı üzere bütün yaşanan olumsuzluklara rağmen her zaman bir umut ışığı olduğunu anlatan harika bir filmdir. Herkesin mutlaka izlenmesi gereken filmlerden bir tanesi olduğunu söyleyen ve biri bana film önerisi söylesin dendiğinde söylenen filmlerden bir tanesidir. 2. Dünya Savaşı zamanında siviller üzerinde yaşanan yıkıcı etkiyi sinema hayatına uyarlayan en iyi filmlerden bir tanesidir. Yayınladığı zamanki tarihe resmen damga vuran film, hala günümüzde de büyük bir öneme sahip. Sizce de öyle değil mi?

Orijinal Adı: Life Is Beautiful - La vita e bella
IMDb Puanı: 8,6/10
Türü: Dram, Komedi
Oyuncuları: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes
Yönetmen: Roberto Benigni
Yayın Tarihi: 1997
Beyazperde Puanı: 4,6/5

İlginizi Çekebilir
1- Forrest Gump Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi
2- Esaretin Bedeli Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi
3- Ölü Ozanlar Derneği Konusu, Özeti, Oyuncuları, İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..