Zindan Adası - Shutter Island Konusu, İncelemesi - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

20 Ekim 2019 Pazar

Zindan Adası - Shutter Island Konusu, İncelemesi

Zindan Adası - Shutter Island Konusu, İncelemesi - Kurgu Gücü
Zindan Adası - Shutter Island Konusu, İncelemesi
Zindan Adası orijinal adıyla Shutter Island, birçok kişi tarafından izlenmesi tavsiye edilen Leonardo DiCaprio filmlerinden bir tanesidir. Peki film neden bu kadar çok izlenmesi yönünde öneriliyor? İşte sizler için Zindan Adası konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, yönetmeni kimdir, ne zaman vizyona girmiştir? gibi tüm detayları film incelemesi adı altında inceledik.


12 Mart 2010 tarihinde vizyona giren film, yaklaşık olarak 2 saat 17 dakika sürmektedir. Yönetmen koltuğunda Martin Scorsese'ın oturduğu Zindan Adası, başrollerinde ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio yer alırken beraberinde Mark Ruffalo ve Ben Kingsley gibi isimlerde filmde yer alıyor. Abd yapımı gerilim filmleri türünde olan Zindan Adası filminin senaryosunu Laeta Kalogridis kaleme almıştır. Filmin senaryosunun orijinal fikri ise Dennis Lehane'a aittir. Filmin yapımcılığını Martin Scorsese, Mike Medavoy ve Bradley J. Fischer üstlenmiştir.

Bakınız = Başlangıç - Inception Konusu, İncelemesi

Zindan Adası Oyuncuları

Teddy Daniels rolünü Leonardo DiCaprio, Marshal Chuck Aule rolünü Mark Ruffalo, Chief Psychiatrist rolünü Ben Kingsley, Teddy Daniels' wife rolünü Michelle Williams, Rachel Solando rolünü Emily Mortimer, George Noyce rolünü Jackie Earle Haley, Dr. Jeremiah Naehring rolünü Max von Sydow ve Warden rolünü ise Ted Levine canlandırmıştır.

Zindan Adası Konusu

Filmin konusu kısaca iki polis memurunun bir akıl hastasının peşine düşmesi üzerine konu alınmıştır. Chuck Aule ile Teddy Daniels adlı polis memurları, akıl hastası olan Rachel Solando'nun ortadan kaybolması sonrasında bütün tehlikeli hastaların tedavi gördüğü Shutter Island adlı bölgede yer alan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için giderler. İşte bu soruşturma için gittikleri bu hastanede akıl hastaların isyankar davranışları sonucunda işler rayından çıkacak ve rüya ile gerçek arasında gidip gelen sınırlar iyice zorlanacaktır.

Orijinal Adı: Shutter Island
IMDb Puanı: 8,1/10
Türü: Gerilim
Oyuncuları:  Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley
Yönetmen: Martin Scorsese
Yayın Tarihi: 2010
Beyazperde Puanı: 4,4/5

İlginizi Çekebilir
1- 7. Koğuştaki Mucize Konusu, İncelemesi
2- Life Is Beautiful - Hayat Güzeldir Film Konusu, İncelemesi
3- Ucuz Roman Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..