Blogger Yeni Nesil Resim Formatını Kabul Etmiyor - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

16 Nisan 2020 Perşembe

Blogger Yeni Nesil Resim Formatını Kabul Etmiyor

Blogger Yeni Nesil Resim Formatını Kabul Etmiyor - Kurgu Gücü
Blogger Yeni Nesil Resim Formatını Kabul Etmiyor
Resim formatı gerçekten site hızı için oldukça önemli bir unsur fakat blogger bu konuda biraz geride kalıyor. Blogger kullanıcıları sitelerinin hızlı olmamalarının sebeplerinin resimlerden kaynaklandığını öğrenip yeni nesil resim formatı yüklemeye kalkışsa da karşılarına çıkan durum karşısında hüsrana uğrayacaklar.. Çünkü blogger yeni nesil resim formatını kabul etmiyor..


Peki nedir bu yeni nesil resim formatı diyenler için " Resim Dosya Biçimlerini Yeni Nesil Formatlarda Paylaşın " adlı yazımızı inceleyebilirsiniz. Blogger'ın kabul ettiği resim formatları sadece JPG ile PNG ve buna istisnaden bir GİF seçeneğini kabul ediyor fakat google'ın hız indekslemesinde yeni nesil resim formatlarının sıkıştırılması daha kolay olmasından dolayı sitelerde onların kullanılması gerekiyor. Tabi blogger bu özelliğe ayak uyduramadığı için site hızlarında düşüşler devam ediyor.

Bunu nereden çıkardın diyecek olursanız, google'ın sitesinde hız testi yaptığımızda bu bilgiyi bizlere sunuyor. Ayrıca blogger yayın yaparken resim yüklerken orada blogger JPG, GİF veya PNG dosyaları kullanın diye belirtiyor. Farklı bir formatta resim yüklemeye kalktığınızda ise hata veriyor. Yani blogger blog sitelerinizi hızlandırma şansınız neredeyse imkansız denebilecek düzeyde.

Güncelleme
Arkadaşlar blogger yeni arayüze Eylül 2020 tarihinden itibaren geçti. Buraya tıklayarak blogger yeni arayüz hakkında bilgi alabilirsiniz. İşte bu sayede artık yeni nesil resim formatı olan WEBP ile de artık resim yüklemeniz mümkündür. Yani artık daha hızlı bir websitesi için resimlerinizi en az boyutta paylaşabileceksiniz.

İlginizi Çekebilir
1- Blogger'da Sabit Sayfa Oluşturma: Sayfa Nasıl Eklenir
2- Blogger Reklam: Blogger Adsense Başvuru Nasıl Yapılır?
3- Blogger Resimleri Lightbox ile Gösterme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..