Bedelli Askerlik: Sosyal Medyada Binlerce Kişi 21 Gün Kalkmalı Diyor - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

2 Ekim 2018 Salı

Bedelli Askerlik: Sosyal Medyada Binlerce Kişi 21 Gün Kalkmalı Diyor

Bedelli Askerlik: Sosyal Medyada Binlerce Kişi 21 Gün Kalkmalı Diyor - Kurgu Gücü

Bedelli Askerlik başvurularının başladığı günden itibaren günümüze kadar tam tamına 750 bin kişinin başvurduğu biliniyor. Peki bu kadar kişinin bedelli askerlik başvurusu yapmasının nedeni nedir? 21 Gün Zorunlu eğitim şartı kalkacak mı?




Sosyal medyada bedelli askerlik için 750 kişinin başvurduğu ve celp dönemlerinin de belli olması üzerine binlerce kişi 21 gün şartının kalkması için arayış içine girdi. 21 Kasım 2018 çarşamba günü twitter da TT olan etiket '' #21GünüBahçeliErdoğanKaldırır '' ile binlerce kişi 21 gün şartının kalmasını istiyor. Kimileri #21GünVarsaOyYok diyor kimisi ise bedelli askerlik yüzünden işimizden olacağız diyor.


Gündem olan konulardan bir tanesi de bedelli askerlik için #TekTipAskerlik yasasının getirileceği söz konusu olmuştu. Bu yasa ile 3 ay zorunlu askerlik yapıldıktan sonra geri kalan 6 aylık bir dilim isteğe göre yapılacak ve devam edilmesi durumunda asgari maaş verilecekti. Bu konu hakkında henüz net bir durum söz konusu olmadığından dolayı gençler bedelli askerlik için 21 gün şartının kaldırılması ve uzaktan eğitim yapılmasını istiyor.

İlginizi Çekebilir = Kalıcı Bedelli Askerlik Ve 2 Aylık Askerlikle Hedef Profesyonel Ordu

Twitter Paylaşımlarından Bir Kaç Örnek

'' #21GünüBahçeliErdoğanKaldırır 20 YASINDAKI BU VATAN EVLADI 2016 DA 38 TL ER MAAŞI ILE ASKERLIK YAPARKEN ŞEHİT OLDU ZAMANINDA ASKERE GIDEN BIR KAHRAMAN. SIZ ISE UTANMADAN ZIRVALIYOSUNUZ SUSUN ARTIK YETER. BU VATANIN  ASKERLIK GOREVINDEN KAÇAN BU VATAN IÇIN OY KULLANAMAZ. ''

'' #21GünüBahçeliErdoğanKaldırır
bizden oy alabilmek için ilk once magduriyetimizi giderin..

tıpkı gurbetciye tanındığı gibi bize de uzaktan eğitim hakki tanınsın istiyoruz.

15 ay boyunca celb beklemek demek 15 ay boyunca işsiz kalmak demek.

Artik anlayin bizi,anlayin bu gençleri ''

İlginizi Çekebilir = Yeni Askerlik Sisteminin Gelmesiyle Zorunlu Askerlik Kalkıyor!

'' GENCLER BUNU UNUTMAYACAK
37 celp nedir yav

634 bin kişi bir an önce bitsin de işime evlenmeme gücüme bakım diyor
siz hala yığılmayı arttırma peşindesiniz
böyle yasa olmaz
yerel seçim var 5+10milyon oydan oldunuz. '' gibi binlerce yorum ve paylaşımlar yapılmıştır.


Parası olsa da 12 ay askerlik yapıp, Vatan borcumu ödeyeceğim diyenler de var, parası olmayıpta askerliğini 12 ay yapan var. Millet gelmiş 21 günü bile yapmaktan aciz diyenler var. Kimileri 21 günü gereksiz buluyor ve devlete külfet olarak görüyor. Peki sizce ne olmalı ? Yorumlarınızı konu altına yazarak belirtebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..