20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Kuralları ve Cezası - KURGU GÜCÜ | Bilginin İnternetteki Adresi

Son Konular

6 Nisan 2020 Pazartesi

20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Kuralları ve Cezası

20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Kuralları ve Cezası - Kurgu Gücü
20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Kuralları ve Cezası
Bildiğiniz üzere Corona Virüs sebebiyle bazı önlemler alınıyor. 65 yaş üzerine sokağa çıkma yasağı getirilmişti.. Şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı son açıklamada 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İşte bu nedenle de sokağa çıkma yasağı kaç yaşını kapsıyor? sorusu milyonlarca genç tarafından merak ediliyor. O zaman gelin şimdi 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kuralları ve cezası nedir? sorularının cevaplarını sizlerle paylaşalım.


Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, corona virüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere bir tane daha ekledi. Bu tedbir ise 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı oldu. Bu yasağa 1 Ocak 2000 ve üstü doğuma sahip olanların sokağa çıkması yasak.

Bakınız = Corona Virüs Nedeniyle Evde Kalanlara Vakit Geçirme Yolları

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yaptığı açıklamada: Ülkemizin tamamında daha önce 65 yaş üzerine uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getirmektir. Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlular da tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır. Bununla gençlerimizi de çocuklarımızı da ciddi manada kontrol altına, karantina altına almak durumundayız. Yani '65 yaş üstü sıkıntıda da 20 yaş altı sıkıntıda değil' diye elimizde böyle bir garanti yok." bu sözlere yer verdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KURALLARI VE CEZASI NEDİR?

65 yaş sokağa çıkma yasağı ile 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kuralları aynı olacağı belirtildi. Sokağa çıkma yasağına uymayanlara Kabahatlar Kanunu’nun 32. Maddesi gereğince 392 lira idari para cezası kesiliyor. Para cezasına rağmen evine dönmeyenlere; Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem başlatılacak.

Bakınız = Corona Virüsünden Korunmak İçin Yapılması Gereken 14 Madde

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti; "Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği iş yerlerinde de benzer tedbirler alınacaktır. Tüm bunlara ilave olarak, Türkiye genelinde insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbiri almayı sürdüreceğiz. Şehirlerimizin tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken ilave tedbirler, yarından itibaren İl Pandemi ve İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından alınıp uygulanabilecektir. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak mutlaka riayet edilecektir. İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır." diye belirtirken devamında ise "Amacımız vatandaşımıza eziyet etmek değil, hem kendi sağlığını hem de onlarla temas edenlerin sağlığını güvence altına almaktır. Ülkemizde hayatı ne zaman normalde döndürebileceğimiz 83 milyon olarak bizlerin elindedir. Kurallara ne kadar iyi riayet edersek, salgının seyrini o derece hızlı kontrol altına alır ve tehdidi tamamen ortadan kaldırabiliriz. Aksi halde bugün üzüntüyle takip ettiğimiz kimi ülkelerin durumuna düşmemiz kaçınılmazdır. Milletime güveniyorum. Attığımız her adımda bu güvenin tezahürlerine şahit olabiliyoruz." diye belirtti.

İlginizi Çekebilir
1- Corona Virüs Testi Pozitif Çıkan Fatih Terim'den Tweet Geldi
2- Corona Virüsü Nedir, Belirtileri, Tedavisi Nelerdir?
3- AGİ ve Asgari Ücret Zammı 2020 Belli Oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. Sende Yorumunu Yap, Bilgini ve Fikrini Paylaş. Yapacağınız her yorumdan yorumu yapan kişinin sorumlu olduğunu bilerek yorum yapınız.

NOT: Yorumlarınız Onaydan Geçerek Yayınlanmaktadır!

Her gün Film incelemeleri, SEO ipuçları, Teknoloji ve bilim gibi daha birçok konuda bilgi sunduğumuz Kurgu Gücü sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemiz üzerinde paylaşılan bütün bilgilerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya adreslerimiz: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest..